ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Πίτσιος: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου σε ηλικία 92 ετών

Κώστας Πίτσιος: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου σε ηλικία 92 ετών
YouTube.

Άλλος ένας αγαπημένος ηθοποιός της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου «έφυγε» από τη ζωή. Ο Κώστας Πίτσιος απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών.

Την 28η Αυγούστου, πέθανε ο γνωστός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και πρώτος σύζυγος της Μάρθας Βούρτση, Κώστας Πίτσιος, σε ηλικία 92 ετών. Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, γνωστοποίησε τη δυσάρεστή είδηση, μέσω δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε δύο στιγμιότυπα του ηθοποιού, συνοδεύοντάς τα με μερικά λόγια για εκείνον και τους καλλιτεχνικούς του σταθμούς. Ακόμη, ενημέρωσε ότι η κηδεία του Κώστα Πίτσιου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Αυγούστου στο κοιμητήριο της Σταμάτας, στις 10:00.

«Ένας ακόμα συνάδελφός μας έφυγε από κοντά μας στα 92 του χρόνια, στις 28 Αυγούστου. Ο Κώστας Πίτσιος, αθόρυβος καλλιτέχνης, μαθητής του Κουν, που έπαιξε χαρακτηριστικούς ρόλους σε 15 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60, πρώτος σύζυγος της Μάρθας Βούρτση και μετά και ως τώρα της Εύας Φρυδάκη, αδελφικός φίλος και στενός συνεργάτης του σπουδαίου οπερατέρ Νίκου Καβουκίδη, μαζί ίδρυσαν εταιρεία παράγωγης με μεγάλη δράση. Εμφανίστηκε σε 2 σπουδαίες ταινίες προάγγελους του νέου ελληνικού κινηματογράφου την Ληστεία Στην Αθηνά και ΚΙΕΡΙΟΝ. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 10:00 από το κοιμητήριο της Σταμάτας. Καλό ταξίδι», έγραψε.

Σχετικές ειδήσεις