ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Λιβύη: Θρήνος για τον 27χρονο Γιώργο από το Μουζάκι Καρδίτσας

Τραγωδία στη Λιβύη: Θρήνος για τον 27χρονο Γιώργο από το Μουζάκι Καρδίτσας
FACEBOOK.

Ο νεαρός υπαξιωματικός βρήκε τραγικό θάνατο στη Λιβύη, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη η ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής στήριξης.

Θλίψη επικρατεί στη χώρα μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, έπειτα από το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη η ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, με τραγικό απολογισμό πέντε νεκρούς και δεκατρείς τραυματίες.

Τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έναν υπαξιωματικός και δύο νοσηλεύτριες, μαζί με άλλα δύο αδέλφια που ήταν διερμηνείς, «έχασαν» τη ζωή του χθες, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, με τη θλιβερή είδηση να επιβεβαιώνεται σήμερα, Δευτέρα, από το ΓΕΕΘΑ.

Ο 27χρονος Γιώργος Βούλγαρης, υπαξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων με καταγωγή από το Μουζάκι της Καρδίτσας είναι –μαζί με τις αξιωματικούς, Γλυκερία Μεμεκίδου και Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, όπως και τα παιδιά του Προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης, Κανάκη Μανδαλιού, τον Φίλιππο και την Άντζελα– μεταξύ των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος έξω από τη Ντέρνα της Λιβύης.

Συγκλονίζει ο πατέρας 27χρονου θύματος – «Γιατί έχασα το παιδί μου;»

Ο πατέρας του υπαξιωματικού μίλησε στο MEGA για τον γιο του που έχασε τόσο άδικα εν ώρα καθήκοντος.

«Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό έχει 8 χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει αν ήταν η πρώτη φορά, αλλού πήγε. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία, πήγε σε πολλά κράτη.

Χτες το μεσημέρι, μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί δεν έχουν τηλέφωνα. Μου έστειλε ένα μήνυμα “μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε”. Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. 27 χρονών ήταν παντρεμένος. Τι άλλο να σας πω; Γιατί έχασα το παιδί μου; Δεν υπάρχει άλλο κάτι…», ανέφερε συγκεκριμένα.

Η τραγική ιστορία της Εύης που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο

Η νονά της Εύης, της νοσηλεύτριας που έχασε τη ζωή της στο σοκαριστικό τροχαίο, μίλησε στο MEGA και ξεδίπλωσε την τραγωδία που βίωσε η οικογένεια της 40χρονης νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως είπε η Βάσω Μώραλη, νονά της 40χρονης Εύης, με την οικογένεια γνωρίστηκε όταν πήγε σαν νεαρή ρεπόρτερ να καλύψει την κηδεία του θείου της Εύης.

«Αγαπηθήκαμε με τη μητέρα του και όταν παντρεύτηκε ο μικρός αδερφός του μακαρίτη, θέλησε η οικογένεια να βαφτίσω το ένα από τα δύο παιδιά», είπε

Η ίδια δήλωσε σοκαρισμένη με το θάνατο της Εύης και την περιέγραψε ως ένα φωτεινό πλάσμα που διψούσε για γνώση.

«Η Εύη, το κορίτσι μας. Ένα φωτεινό πλάσμα από βρεφική ηλικία, ένα φωτεινό πλάσμα, γεμάτο χαμόγελο, αθωότητα, καλοσύνη και γνήσιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους. Ήταν ένα γενναίο παιδί που αντιμετώπισε όλες αυτές τις δοκιμασίες της ζωής με απίστευτη ανδρειοσύνη. Στάθηκε στην οικογένεια και τους γονείς της μετά από τέτοιο πλήγμα και πάντα διεκδικούσε κάτι ανώτερο, όχι υλικό, ηθικό».

«Τελείωσε την Στρατιωτική Σχολή Νοσηλευτικής. Ήταν πολύ περήφανη που υπηρετούσε τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Έβλεπε τον εαυτό της ως συνέχεια του θείου της και δεν σταματούσε ποτέ να παίρνει γνώσεις, νέες εμπειρίες, νέες εξειδικεύσεις», είπε.

Θρήνος για την 46χρονη Γλυκερία - Τα τελευταία λόγια στον αδερφό της

Ένα από τα πέντε μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας που εστάλη από την Ελλάδα στη Λιβύη και έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στη Βεγγάζη, ήταν η 46χρονη Γλυκερία.

Πρόκειται για αντιπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία εργαζόταν στο Πεντάγωνο και τραυματίστηκε θανάσιμα στο φονικό τροχαίο που έχει βυθίσει στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η αντιπλοίαρχος επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον αδερφό της, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Λιβύης, όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον Alpha.

«Μου έστειλε ένα μήνυμα, όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο και αυτή ήταν η τελευταία φορά που μίλησα μαζί της. Ήθελε να πάει, λόγω της θέσεως της. Το ατύχημα το έμαθα το απόγευμα από κάποια site και ότι ήταν δυστύχημα επιβεβαιώθηκε αργά από το ΓΕΕΘΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Το μεσημέρι έφτασαν στη Λιβύη και μετά από μισή ώρα πρέπει να έγινε το δυστύχημα… Πάντα τη θαύμαζα για αυτό που έκανε. Συνεχώς προσπαθούσε να εξελιχθεί στο επάγγελμα της».

Σχετικές ειδήσεις