ΕΛΛΑΔΑ

Λιβύη: Πώς έγινε το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 5 άτομα της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Λιβύη: Πώς έγινε το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 5 άτομα της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Λιβύη: Με την υπόθεση ασχολήθηκε και η ΕΥΠ που βοήθησε  να ξεδιαλύνουν πώς σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Mega, εξήγησε πώς έγινε το φονικό τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη.

Τρία από τα μέλη της αποστολής, που το πρωί της Κυριακής είχε φτάσει στη Λιβύη, έχασαν τη ζωή τους, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες στην πόλη Ντέρνα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δύο ακόμη άτομα αγνοούνται.

Το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η αποστολή είχε προσγειωθεί στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, με την υπόθεση ασχολήθηκε και η ΕΥΠ ώστε να ξεδιαλύνουν πώς έγινε το δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, πίσω από το όχημα που τους μετέφερε ήταν δύο τζιπ από την Λιβύη για να τα συνοδεύουν. Ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση και ενώ περνάει το πρώτο τζιπ, το όχημα έστριψε και χτύπησε από την αριστερή πλευρά το λεωφορείο.

Το όχημα μεγάλου κυβισμού περιείχε μεγάλη ποσότητα καυσίμων και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εξερράγη το μεγάλο ρεζερβουάρ και σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του οδοστρώματος και τα μεγάλα προβλήματα οδικής ασφάλεια που υπάρχουν στη Λιβύη οδήγησαν στο δυστύχημα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Λιβύη: Η τραγική ιστορία της Εύης που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο

Λιβύη: Ποιοι είναι οι τρεις από τους 5 Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο: Η άφιξη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, λίγο πριν το τραγικό τροχαίο