ΕΛΛΑΔΑ

Λιβύη: Ποιοι είναι οι τρεις από τους 5 Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους

Λιβύη: Ποιοι είναι οι τρεις από τους 5 Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους

Λιβύη: Η Ευαγγελία και η Γλυκερία είναι οι δύο Ελληνίδες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τους πέντε Έλληνες που σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, όπου είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς στην πόλη Ντέρνα.

Ανάμεσά τους ο Γ.Β μόλις 28 ετών υπαξιωματικός με καταγωγή από το Μουζάκι Καρδίτσας, ο οποίος βρέθηκε στη Λιβύη να βοηθήσει την ώρα που ίσως το σπίτι του να είχε πλημμυρίσει.

Οι δύο Ελληνίδες ηρωίδες

Η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη επισμηναγός νοσηλεύτρια με καταγωγή απο την Κρήτη, με μία οικογενειακή τραγωδία, καθώς έχασε σε αυτοκινητικά δυστυχήματα αδερφό και θείο.

Η Γλυκερία Μεμερίδου αντιπλοίαρχος απο Αθηνά νοσηλεύτρια παντρεύτηκε πριν από έναν χρόνο και ήταν εθελόντρια.

Η απόφαση της Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη να επιλέξει την αεροπορία συγκλονίζει όπως η ίδια είχε αποκαλύψει σε ανάρτησή της.

Ο θείος της, Βασίλης Ανδρεαδάκης που ήταν πιλότος και ο οποίος πέθανε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος στις 23 Μαΐου 1980 ενώ πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την Λαμία και το σκάφος του παρουσίασε βλάβη.

Όπως έγινε γνωστό μετά το δυστύχημα, ενώ ο πύργος ελέγχου του έλεγε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος εκείνος βλέποντας πως αν το έκανε αυτό το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την πτώση του.

«Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον «ευκλεή θάνατο» που επιλέγει…» έγραφε η άτυχη νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας.