ΕΛΛΑΔΑ

Λιβύη: Πέντε Έλληνες νεκροί στο τροχαίο της ανθρωπιστικής αποστολής

Λιβύη: Πέντε Έλληνες νεκροί στο τροχαίο της ανθρωπιστικής αποστολής

Λιβύη: Τραγωδία χωρίς τέλος για την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή μετά το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε πέντε μέλη της. Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι τραυματίες.

Πέντε είναι τελικά οι Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Άμυνας ανέφεραν στο Newsbomb.gr ότι οι τρεις νεκροί ήταν στρατιωτικοί, ενώ οι δύο πολίτες, πιθανότατα μεταφραστές.

Η αρχική πληροφόρηση μετά το τροχαίο δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, ανέφερε πως οι νεκροί ήταν τρεις και οι αγνοούμενοι δύο, όμως, το πρωί της Δευτέρας (18/9) επιβεβαιώθηκε πως έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε Έλληνες.

Η αντίφαση στην ανακοίνωση οφείλεται στην ενημέρωση που παρείχαν οι λιβυκές αρχές στις ελληνικές διπλωματικές αρχές, ενώ οι αρχικές ενημερώσεις δεν ανέφεραν νεκρούς.

Το πρωί της Δευτέρας, μάλιστα, επέστρεψε στην Ελευσίνα ένα ελικόπτερο C-130 το οποίο μετέφερε τους τραυματίες και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Παράλληλα, ένα C-27 επιστρέφει από τη Βεγγάζη μεταφέροντας πίσω στην πατρίδα της σορούς των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα.

Η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή αποτελούταν από 19 άτομα, έτσι ώστε να παράσχουν βοήθεια μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που προκάλεσε εκατόμβη νεκρών στη χώρα.

Μετά το τροχαίο δυστύχημα επικράτησε σύγχυση για το τι ακριβώς έχει συμβεί, πόσοι είναι οι νεκροί και πόσοι οι τραυματίες, καθώς οι επικοινωνίες στη Λιβύη επί της ουσίας είναι ανύπαρκτες.

Πλέον, στη χώρα επέστρεψαν οι τραυματίες εκ των οποίων κάποιοι είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση ενώ πέντε συμπατριώτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Βίντεο από τον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε λογαριασμούς μέσων ενημέρωσης από τη Λιβύη, δημοσιεύτηκαν αρκετά βίντεο στα οποία αποτυπώνεται η σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Οι αναφορές στα λιβυκά μέσα, έκαναν λόγω για νεκρούς και τραυματίες από την πρώτη στιγμή.

Το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του την Κυριακή, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς.

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις