ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία στο μετρό την Πέμπτη 21/9: 24ωρο «λουκέτο» - Πώς θα κινηθούν τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία στο μετρό την Πέμπτη 21/9: 24ωρο «λουκέτο» - Πώς θα κινηθούν τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η Ελλάδα αναμένεται να «παραλύσει» αύριο (21/09), αφού εκτός των απεργιακών κινητοποιήσεων, έχουν προγραμματιστεί και συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Απεργία αύριο Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μετέχουν στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας. Τα συνδικάτα των εργαζομένων προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, προκειμένου να αντιδράσουν στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις για τα ΜΜΜ - το μετρό, το τραμ, τον ηλεκτρικό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αθήνα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Συγκεντρώσεις στη χώρα

Η Ελλάδα αναμένεται να παραλύσει αύριο, καθώς εκτός των κλάδων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις -είτε με απεργία, είτε με στάση εργασίας- έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτέμβριου, στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Αλιβέρι, στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου. Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Ιωάννινα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. Στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Μαντούδι, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία. Στη Νάουσα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Απεργία 21/9: Στάση εργασίας στα Τρόλεϊ

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 για το εργασιακό νομοσχέδιο αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Το ωράριο λειτουργίας των λεωφορείων
Όπως ανακοινώθηκε ήδη από χθες, τα λεωφορεία θα έχουν στάσεις εργασίας τις εξής ώρες:

Από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα
Δηλαδή, τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση για το Μετρό για την απεργία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στο μετρό θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου έπειτα από πολύωρη σύσκεψη των εργαζομένων.

Σχετικές ειδήσεις