ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα δεν είναι πλέον η Τριχωνίδα αλλά η... Κάρλα

trichonida
Άποψη της Τριχωνίδας Λίμνης
Photo: Youtube

Αποκαλυπτικές είναι και οι δορυφορικές απεικονίσεις από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις στην περιοχή της Μαγνησίας

Είναι ασυνήθιστο αποξηραμένες λίμνες να εμφανίζονται ξαφνικά και πάλι. Όμως αυτό συνέβη με τη λίμνη Κάρλα στη Θεσσαλία.

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, εκτόπισε από την πρώτη θέση ως την μεγαλύτερη στην Ελλάδα τη λίμνη Τριχωνίδα που βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία.

Η κακοκαιρία Daniel εκτός από τις καταστροφές «γιγάντωσε» τη λίμνη Κάρλα, μία πολύπαθη λίμνη η οποία αν και άλλοτε ζωτικής σημασίας για την περιοχή, αποφασίστηκε να αποξηρανθεί, κάτι που άλλαξε από τις αρχές του 2000 όταν ελήφθη η απόφαση για την αναγέννησή της!

Όπως αναφέρει η σελίδα στο Facebook «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» η φωτογραφία από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel 3, τραβηγμένη στις 16/9/2023 δείχνει το μέγιστο μέγεθος της λίμνης Κάρλας στις 16 Σεπτεμβρίου με το μέγεθός της να ξεπερνά την λίμνη Τριχωνίδα.

❗️ΠΡΟΣΟΧΗ❗️Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ *ΔΕΝ* ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η #ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ! ??? ? Δεν είναι σύνηθες να αλλάζουν τα...

Posted by Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ on Thursday, September 21, 2023


Αποκαλυπτικές είναι και οι δορυφορικές απεικονίσεις από την εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της Μαγνησίας και πιο συγκεκριμένα στη Λίμνη Κάρλα, όπως καταγράφηκαν από τον αμερικανικό δορυφόρο Landsat-8. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται η εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, από την κακοκαιρία «Daniel» που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Θεσσαλία.


Meteo.gr: Η εξέλιξη των πλημμυρών στη Λίμνη Κάρλα από την κακοκαιρία «Daniel»

Για την ιστορία η λίμνη Τριχωνίδα είναι κατανεμημένη στην εδαφική έκταση των Δήμων Θέρμου και Αγρινίου, με έκταση 96,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.