ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες: Άλλα 32 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 86 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού

Πλημμύρες: Άλλα 32 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 86 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού
EUROKINISSI.

«Κατεγράφησαν 32 νέα κρούσματα γαστρεντερίδας και 86 λοίμωξης του αναπνευστικού, 37 εκ των οποίων ήταν θετικά στον κορωνοϊό», υπογράμμισε ο Φώτης Σερέτης, κατά τη σημερινή (29/09) ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα. Η νεότερη ενημέρωση για το νερό και τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, λοίμωξης του αναπνευστικού και λεπτοσπείρωσης.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη.

«Σήμερα, πραγματοποιείται η δεύτερη καταβολή της πρώτης αρωγής στους πληγέντες. Αυτή την εβδομάδα, έχουν καταβληθεί 11,1 εκατ. ευρώ και συνολικά 36,7 εκατ. ευρώ σε 6.648 δικαιούχους. Πλέον, άρχισε η καταβολή χρημάτων και σε επιχειρήσεις. Την επόμενη εβδομάδα, θα εκκινήσουν οι καταβολές και στις κτηνοτροφικές μονάδες. Μέχρι σήμερα, οι αιτήσεις προς την πλατφόρμα κρατικής αγωγής είναι 30.090 οριστικοποιημένες και 4.721 προσωρινές.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η διαδικασία διασταυρώσεων. Αξιοσημείωτος αριθμός αυτών δεν είναι δικαιούχοι, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρείται και παραπλάνηση της διαδικασίας. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για να εξασφαλίζεται ότι η ενίσχυση θα καταλήξει σε αυτούς που έχουν ανάγκη», υπογράμμισε ο κ. Τριαντόπουλος, μεταξύ άλλων.

«Το τελευταίο 24άωρο, κατεγράφησαν 32 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 86 λοίμωξης του αναπνευστικού, 49 εκ των οποίων είχαν θετικό έλεγχο στον κορωνοϊό. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης ανέρχεται στα 9, ένας ασθενής εκ των οποίων έχει καταλήξει και δύο νοσηλεύονται. Συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού έναντι του τετάνου και της ηπατίτιδας Α. Μέχρι το πρωί, έχουν πραγματοποιηθεί 1.761 εμβολιασμοί έναντι του τετάνου και 164 εμβολιασμοί σε παιδιά έναντι της ηπατίτιδας Α», ανέφερε ο κ. Σερέτης, μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις