ΕΛΛΑΔΑ

STAND UΡ CHEMISTRY… στα σχολεία της Αθήνας: Η τάξη γεμίζει όμορφα γέλια, χημεία και θέατρο

STAND UΡ CHEMISTRY… στα σχολεία της Αθήνας: Η τάξη γεμίζει όμορφα γέλια, χημεία και θέατρο

Μπορεί να συνδυαστεί η μάθηση με την ψυχαγωγία; Άραγε, συνδέονται οι ανθρώπινες σχέσεις με τις χημικές αντιδράσεις; Η απάντηση είναι, ναι! Άλλωστε, όλα είναι θέμα χημείας.

Γι' αυτό και η διαδραστική παράσταση Stand Up Chemistry του χημικού-ηθοποιού δρ. Γιάννη Γουλέ εμπνέεται από την επιστήμη και την "παντρεύει" με… το θέατρο. Μια παράσταση, φτιαγμένη αριστοτεχνικά, αγγίζει τις παιδικές ψυχές και όσους παραμένουν παιδιά, ενώ διδάσκει πως - με την κατάλληλη χημεία - το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο των φυσικών επιστημών με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, συμμετέχουν ενεργά καθ' όλη τη διάρκεια και, έτσι, το γέλιο γίνεται η αφορμή για βιωματική μάθηση. Σε ένα περιβάλλον χαράς και αλληλεπίδρασης, οι έννοιες γίνονται προσιτές και εύληπτες, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν με χαμηλά επίπεδα άγχους. Το Stand Up Chemistry τονώνει το ενδιαφέρον των νέων για τις φυσικές επιστήμες.

Με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του ΣυνΑθηνά, το Stand Up Chemistry παρουσιάζεται σε 10 σχολεία του Δήμου, καθώς και σε 1 κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο 2023).

Η δράση ευαισθητοποιεί για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Σκοπός είναι η καταπολέμηση του στίγματος και η ενημέρωση για τον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου των παιδιών με ΔΕΠΥ.

Τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με ΔΕΠΥ ADHD Hellas.

Λίγα λόγια για το ΘΕΑΤΡΟΝΙΟ

Το ΘΕΑΤΡΟΝΙΟ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Από το 2015 συνεργάστηκε με 400 σχολικές μονάδες, μουσεία και κοινωνικά ιδρύματα. Στόχος είναι οι φυσικές επιστήμες να γίνουν προσιτές σε όλα τα παιδιά.

Συντελεστές

Κείμενο - παρουσίαση: Δρ. Γιάννης Γουλές

Σκηνοθεσία: Στέλιος Χλιαράς

Παιδαγωγική επιμέλεια: Μαρία Ρίζου MSc

Eπιμέλεια κειμένου: Ελπίδα Μηναδάκη

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιάννης Ζουγανέλης

Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

ΘΕΑΤΡΟΝΙΟ

Βεργοβίτσης 8-10, Γκύζη 210 6470003 / www.theatronio.gr