ΕΛΛΑΔΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών - Ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων

Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών - Ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων

Ελευθέριος Βενιζέλος: Μεγάλη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες - Τι συμβαίνει

Συνεχίζονται τα προβλήματα και η μεγάλη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» καθώς από την Πέμπτη (26/10) πολλά από τα αυτόματα μηχανήματα ελέγχου ευρωπαϊκών διαβατηρίων επιβατών στο χώρο των αφίξεων βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Ως αποτέλεσμα έχουν σχηματιστεί ατελείωτες ουρές ενώ παρατηρούνται και μεγάλες καθυστερήσεις για τους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών στον ΣΚΑΙ, αναφέρουν ότι η καθυστέρηση για τον έλεγχο των διαβατηρίων πλησιάζει ακόμα και τη μία ώρα. Βάσει των κανονισμών, στα αυτόματα μηχανήματα πρέπει να υπάρχει αστυνομικός κατά τον έλεγχο διαβατηρίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη βάρδια υπάρχουν συνήθως τέσσερις αστυνομικοί εκ των οποίων οι τρεις κάνουν χειροκίνητα τον έλεγχο και ο ένας βρίσκεται στα μηχανήματα για τους επιβάτες που πραγματοποιούν μόνοι τους τον έλεγχο.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες η βάρδια είναι μειωμένη με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα αφού δεν υπάρχει κάποιος αστυνομικός να κάνει τον έλεγχο. Έτσι, ο έλεγχος πραγματοποιείται μόνο χειροκίνητα με μειωμένο προσωπικό με αποτέλεσμα η διαδικασία να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Από το αεροδρόμιο επισημαίνουν πως βασικό ρόλο για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις έχει ο αριθμός των αστυνομικών που είναι στη βάρδια.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Βρέθηκε η 13χρονη Ελευθερία - Συνεχίζεται η έρευνα για την 14χρονη Κατερίνα

Ληστεία στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου: Το «πράσινο ντοσιέ» με τα πολύτιμα έγγραφα

Απίστευτο βίντεο: Άνδρας πήγε σε σούπερ μάρκετ της δυτικής Αττικής για να ψωνίσει... ολόγυμνος