ΕΛΛΑΔΑ

Εμπλοκή της ΕΥΠ για την «υπόγεια» δράση των διακινητών – Ταξίδια με «ταρίφα» 5.000 ευρώ κατά κεφαλήν

Εμπλοκή της ΕΥΠ για την «υπόγεια» δράση των διακινητών – Ταξίδια με «ταρίφα» 5.000 ευρώ κατά κεφαλήν
AP, φωτογραφία αρχείου.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες για τη «σκοτεινή» δράση του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, το οποίο δραστηριοποιείται στην Τουρκία.

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό, μετά τη χθεσινή (17/11) απόβαση δώδεκα μεταναστών από μηχανοκίνητο θαλαμηγό σκάφος σε παραλία στο Πόρτο Ράφτη, κοντά στην Κέα. Οι αρχές συνέλαβαν δύο διακινητές αιγυπτιακής καταγωγής, έπειτα από καταδίωξη.

Οι διακινητές ξεκίνησαν από τη Σμύρνη για να φθάσουν στο Πόρτο Ράφτη και μάλιστα, φαίνεται ότι η ημερομηνία του δρομολογίου δεν ήταν τυχαία (ανήμερα της 50ής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου), σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα οι ελληνικές Αρχές είναι ιδιαίτερα απασχολημένες με τις κινητοποιήσεις.

Οι άνθρωποι που περισυνελέγησαν από τις αρχές, συνολικά 70, δήλωσαν ότι είναι, ενώ, ανάμεσα σε εκείνους βρίσκονται γυναίκες και παιδιά (το ένα είναι βρέφος).

Ταξίδια… VIP με τουρκική «υπογραφή» και «ταρίφα» 5.000 ευρώ κατά κεφαλήν – Εμπλοκή της ΕΥΠ

Τις τελευταίες ώρες, κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχει εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση και εξετάζει όλα τα στοιχεία, δίδοντας αρχικά σημασία στο δρομολόγιο, τη μεθοδολογία του κυκλώματος και τον βαθμό εμπλοκής της Τουρκίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ακόμη, τα στελέχη της ΕΥΠ κοιτάζουν αν μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει ένα ακραίο στοιχείο που προσπάθησε να παρεισφρήσει στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο του πολέμου στο Ισραήλ, οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό, το τελευταίο διάστημα.

Εντοπισμός και διάσωση 31 αλλοδαπών κοντά στο Φαρμακονήσι - Μεταφέρθηκαν στη Λέρο

Σημειώνεται ότι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου από το βόρειο φυλάκιο Φαρμακονησίου, για τον εντοπισμό φουσκωτής λέμβου στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού.

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Φαρμακονησίου και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού όπου εντοπίστηκαν 31 αλλοδαπούς.

Τα 31 άτομα επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στη Λέρο και στη συνέχεια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Λέρου.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.

Σχετικές ειδήσεις