ΕΛΛΑΔΑ

Ευθύμιος Λέκκας: Εξηγεί αν υπάρχει κίνδυνος για μεγάλο σεισμό στο μέλλον

Ευθύμιος Λέκκας: Εξηγεί αν υπάρχει κίνδυνος για μεγάλο σεισμό στο μέλλον

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλάει για τους σεισμούς στη χώρα και σε ποια φάση βρισκόμαστε - Υπάρχει κίνδυνος για μεγάλο σεισμό;

Ο Πρόεδρος ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε σήμερα στον τοπικό κρητικό σταθμό Creta για τους συνεχείς μικροσεισμούς που συμβαίνουν συνεχώς στην Κρήτη και απάντησε στις φήμες που βλέπουν τη δημοσιότητα σχετικά με μεγάλο σεισμό στο μέλλον.

«Είμαστε σε κανονική περίοδο σεισμικότητας», δήλωσε αρχικά ο κ. Λέκκας.

Για τους σεισμούς στην Κρήτη εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι αυτή την περίοδο γίνονται μικροσεισμοί που δεν είναι αρνητικοί αλλά βοηθούν στην σταδιακή εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας, που απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ σχολίασε και τις δηλώσεις που γίνονται συχνά για επικείμενο μεγάλο σεισμό. Ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι αυτές γίνονται μόνο για εντυπωσιασμό ή για την εξεύρεση πιστώσεων.

«Είναι θεμιτό να υπάρχουν εκτιμήσεις, αρκεί να γίνονται με συντεταγμένο τρόπο στον επιστημονικό χώρο για να δούμε αν ισχύουν και αν η μεθοδολογία που εφαρμόζεται είναι αποδεκτή. Υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις που δρομολογούνται κάποιες απόψεις οι οποίες ενισχύονται και από τα ΜΜΕ και απλώς είναι μόνο για εντυπωσιασμό ή για την εξεύρεση πιστώσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.