ΕΛΛΑΔΑ

Προκαλεί ο «Δράκος των Εξαρχείων»: «Είχα άνεση, ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε»

Προκαλεί ο «Δράκος των Εξαρχείων»: «Είχα άνεση, ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε»

«Τόσες φορές με αφήσατε ελεύθερο», ισχυρίσθηκε ο «δράκος των Εξαρχείων» ο οποίος κατηγορείται για επιθέσεις σε τουλάχιστον έξι γυναίκες, στη σημερινή του κατάθεση.

«Φυσικά και είχα άνεση. Ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε», φέρεται να είπε ο «Δράκος των Εξαρχείων» στη σημερινή του κατάθεση (22/11), σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Ακόμη, φέρεται να ισχυρίσθηκε ότι «ήμουν στα χέρια σας τόσες πολλές φορές και όλες τις φορές ήμουν ελεύθερος. Και από εσάς (σ.σ. τους αστυνομικούς) και από τους δικαστές».

Ποινική δίωξη για βιασμό στον «Δράκο των Εξαρχείων» – Απολογείται την Παρασκευή

Ο «Δράκος των Εξαρχείων» έλαβε σήμερα προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή, ύστερα από καταγγελίες εις βάρος του για έξι απόπειρες βιασμού, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι ηλικίας 13 ετών.

Κατά του 23χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής, από την εισαγγελία πρωτοδικών.

Οι αρχές κατάφεραν να τον συλλάβουν τον δράστη το βράδυ της Τρίτης. Συγκεκριμένα, ο «Δράκος των Εξαρχείων» εντοπίσθηκε και συνελήφθη κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος, ενώ, στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς μόλις το περασμένο καλοκαίρι αποφυλακίσθηκε από τις φυλακές Γρεβενών.

Τα λάθη στην υπόθεση του «δράκου των Εξαρχείων»

Πολλά λάθη εντοπίζονται στην υπόθεση του «δράκου» των Εξαρχείων, ο οποίος έπεσε στα «χέρια» της αστυνομίας, τη στιγμή που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, «καρατόμησε» τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, αφού δεν τηρούνταν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο.

Ο 23χρονος Σύρος που κατηγορείται για πέντε επιθέσεις σε γυναίκες και μία επίθεση σε βάρος 13χρονης, είχε προφυλακισθεί το καλοκαίρι του 2022. Τότε, είχε επιχειρήσει να βιάσει μια 75χρονη γυναίκα στον Άλιμο.

Ο 23χρονος από τη Συρία είχε αφεθεί ελεύθερος πριν γίνει η δίκη, αφού είχε συμπληρώσει 12 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος. Εις βάρος του 23χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι να διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του, ωστόσο, οι όροι δεν τηρήθηκαν ποτέ.

Το βίντεο ντοκουμέντο που τον «πρόδωσε»

Ο 23χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς μόλις το περασμένο καλοκαίρι αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών.

Οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη και να οδηγηθούν στα ίχνη του μέσα από ένα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Πρόκειται για την επίθεση του 23χρονου κατά της 18χρονης Κ.Μ. που έγινε το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου επί της Λ. Ποσειδώνος στη Γλυφάδα Αττικής, πλησίον καταστήματος με γνωστής αλυσίδας εστίασης.

Ο δράστης προσέγγισε τη νεαρή, και αρχικά ξεκίνησε να αυνανίζεται. Αντιδρώντας η παθούσα διέφυγε από το σημείο, καλώντας τηλεφωνικά φιλικό της πρόσωπο.

Ο δράστης την ακολούθησε και προκειμένου να την ακινητοποιήσει και της επιτέθηκε, κλείνοντας της με το χέρι του το στόμα και τη μύτη, πλην όμως η παθούσα αντιστάθηκε με αποτέλεσμα την πτώση τους στο έδαφος, από την οποία προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός της, ενώ ακολούθως ο δράστης διέφυγε τρέχοντας, καθώς στο σημείο προσέγγισε το φιλικό της πρόσωπο που είχε καλέσει σε βοήθεια.

Τι λέει η 26χρονη που τον αναγνώρισε

Η 26χρονη που αναγνώρισε τον 23χρονο Σύρο και επικοινώνησε με τις Αρχές έπειτα από τη δημοσιοποίηση των βίντεο, μίλησε στο MEGA για τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου.

«Με ακολούθησε από το αμάξι. Μιλάγαμε στα αγγλικά. Του φώναζα ότι θα πάρω την Aστυνομία. Τότε, βγήκε ένας κύριος από το μπαλκόνι και του είπε ‘τι κάνεις εδώ;’. Εγώ του είπα ότι αυτός ο άνθρωπος με ακολουθεί. Του λέει ‘φύγε’. Αυτός δεν έφευγε και του λέει ο άνδρας ‘φύγε μη κατέβω κάτω και γίνει χαμός’ και τότε ο άλλος ενοχλημένος έφυγε. Εμένα, δε μου έκανε κάποια επίθεση, αλλά με ακολουθούσε. Όποτε στεκόμουν, στεκόταν κι αυτός. Όποτε έστριβα, έστριβε κι αυτός».

Και συνέχισε η 26χρονη περιγράφοντας: «Με πλησίασε. Να’ ναι καλά ο άνθρωπος που πήγε και τον έδιωξε. Πριν μία εβδομάδα ήταν μεσάνυχτα και κράταγε μια μπύρα στο χέρι. Πήγα στην αστυνομία και τον ταυτοποίησα χθες».

Στην συνέχεια είπε: «Στις κοπέλες να πω να είναι γενικά με λίγο τσαμπουκά γιατί οι περισσότεροι είναι θρασύδειλοι. Σε καμία περίπτωση δεν φταίνε αυτές ό,τι και να κάνουν. Εγώ ήμουν ενοχλημένη κιόλας, ήταν μικρόσωμος. Αν ήταν πιο μεγάλος σίγουρα θα ήμουν πιο φοβισμένη αλλά, όχι δεν έδειξα σε καμιά περίπτωση φοβισμένη».

Σχετικές ειδήσεις