ΕΛΛΑΔΑ

Πανσέληνος του Νοεμβρίου: Φώτισε τον βραδινό ουρανό της Αργολίδας το «Φεγγάρι του Κάστορα»

Πανσέληνος του Νοεμβρίου: Φώτισε τον βραδινό ουρανό της Αργολίδας το «Φεγγάρι του Κάστορα»
EUROKINISSI

Μαγικές εικόνες χάρισε η Πανσέληνος του Νοεμβρίου ή αλλιώς το «Φεγγάρι του Κάστορα»

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου, το προτελευταίο ολόγιομο φεγγάρι του 2023 φώτισε τον ουρανό της χώρας και έγινε αντιληπτό από πάρα πολλές περιοχές. Λάτρεις της αστρονομίας και παρατηρητές του ουρανού απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Forbes, το φεγγάρι, κατά τη διάρκεια της πανσελήνου του Νοεμβρίου, φαινόταν μεγαλύτερο ενώ για περίπου 20 λεπτά απέκτησε έντονο, πορτοκαλί χρώμα. Η αλλαγή του χρώματος οφείλεται στο ότι η θέση του φεγγαριού εκθέτει το πυκνότερο τμήμα της ατμόσφαιρας της Γης.

Ξεχωριστές είναι οι λήψεις της Πανσελήνου από τον ουρανό της Αργολίδας.

Eurokinissi
Eurokinissi

Γιατί ονομάζεται το Φεγγάρι του Κάστορα

Η πανσέληνος του Νοεμβρίου 2023 ονομάζεται και «Φεγγάρι του Κάστορα», γιατί αυτή είναι η εποχή του χρόνου που οι κάστορες αρχίζουν να βρίσκουν καταφύγιο στις φωλιές τους, έχοντας δημιουργήσει επαρκή αποθέματα τροφίμων για τον μακρύ χειμώνα που ακολουθεί, σύμφωνα με το almanac.com.

Ωστόσο, για την πανσέληνο του Νοεμβρίου υπάρχουν και άλλες ονομασίες όπως για παράδειγμα ο όρος Dakota και Lakota Deer Rutting Moon, που αναφέρεται στην εποχή κατά την οποία τα ελάφια αναζητούν σύντροφο και το Algonquin Whitefish Moon περιγράφει τον χρόνο ωοτοκίας για το συγκεκριμένο ψάρι.

Eurokinissi

Τα ονόματα της Σελήνης του Νοεμβρίου υπογραμμίζουν τις ενέργειες των ζώων που προετοιμάζονται για τον χειμώνα και την έναρξη των ψυχρότερων ημερών που έρχονται. DiggingScratching) Moon, θυμίζει την εικόνα των ζώων που αναζητούν τροφή, πεσμένους ξηρούς καρπούς, ενώ, οι αρκούδες σκάβουν τα χειμερινά τους κρησφύγετα.

Eurokinissi