ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη - Λύτρας για 18χρονο: Ήθελε να πετάξει ψηλά τη φωτοβολίδα - Είναι σοκαρισμένος, ζητά συγγνώμη

Ρέντη - Λύτρας για 18χρονο: Ήθελε να πετάξει ψηλά τη φωτοβολίδα - Είναι σοκαρισμένος, ζητά συγγνώμη

Τι υποστήριξε ο 18χρονος για την εκτόξευση της φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Δηλώσεις πραγματοποίησε ο δικηγόρος του 18χρονου ο οποίος συνελήφθη για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη, έπειτα από τη συνάντησή του με την ανακρίτρια στην Εισαγγελία Πειραιά, μεταφέροντας τα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας ο 18χρονος υποστηρίζει ότι η πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά. «Δεν είχε ξαναπετάξει ποτέ φωτοβολίδα. Του την έδωσε ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του», σημείωσε.

Ισχυρίζεται δε ο 18χρονος ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η δική του φωτοβολίδα ήταν αυτή που τραυμάτισε τον αστυνομικό, καθώς εκτοξεύτηκε και μια δεύτερη. «Είπε όμως ότι το χρώμα της φωτοβολίδα που κρατούσε ο ίδιος ήταν πορτοκαλί. Περιμένουμε να δούμε και τα στοιχεία της δικογραφίας για να δούμε αν ήταν η συγκεκριμένη φωτοβολίδα», συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

«Είχε πάει με παρέα στο γήπεδο, πράγμα το οποίο το έκανε συχνά. Δεν είναι οργανωμένος, δεν έχει κατηγορηθεί ή προσαχθεί ποτέ, δεν ανήκει σε σύνδεσμο οποιαδήποτε ομάδος», δήλωσε ο δικηγόρος του 18χρονου

Και συνέχισε λέγοντας: «Ένα παιδί 18χρονων δεν ξέρω κατά πόσο, μέσα στον όχλο, θα ήξερε τις συνέπειες των πράξεων του. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Απασχολoύν όλη την κοινωνία τα επεισόδια σε αθλητικούς χώρους. Παιδιά 16-17-18 χρονών, δεν ξυπνάνε και φεύγουν από το σπίτι τους για να πάνε να σκοτώσουν. Μέσω κάποιων διαδικασιών μπαίνουν σε αυτές τις ενέργειες από κάποιους άλλους. Αυτό το κύκλωμα πρέπει να ξεσκεπαστεί».

Σε ό,τι αφορά την ψυχολογική κατάσταση του 18χρονου τόνισε ότι είναι σοκαρισμένος και ζητά συγγνώμη για τις πράξεις του: «Είναι πάρα πολύ στεναχωρημένος και σοκαρισμένος, ζητάει συγγνώμη για την ενέργειά του, ανεξάρτητα από το αν τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα που πέταξε ο ίδιος ή όχι. Και η οικογένεια του είναι συγκλονισμένη, θέλουνε με οποιονδήποτε τρόπο να είναι κοντά στον αστυνομικό».

Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο 18χρονος

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης (14/12) και αποχώρησε από την εισαγγελία Πειραιά λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Σημειώνεται ότι εναντίον του συλληφθέντα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών,για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν για την οπαδική βία

Έπειτα από έντονες διεργασίες στην κυβέρνηση και επαφές ακόμη και με την UEFA, το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας στα γήπεδα, μετά και τη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Μετά την επίθεση των χούλιγκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, συγκλήθηκε εκτάκτως σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών του αλλά και της ΕΥΠ, για την οπαδική βία με το μήνυμα να είναι ένα: Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι επιθέσεις μέσα και έξω από τα γήπεδα.

«Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή, μέσα από τα social media, λίγη ώρα πριν από τη σύλληψη του 18χρονου που ομολόγησε ότι πέταξε ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σχετικές ειδήσεις