ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα στη Λιβύη: Μήνυση στο στρατοδικείο Αθηνών από τους συγγενείς των θυμάτων

libya
Photo: twitter

Ζητώντας απαντήσεις στη μνήμη των παιδιών τους, οι οικογένειες των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση στο στρατοδικείο Αθηνών.

Μήνυση στο Στρατοδικείο Αθηνών, κατέθεσαν οικογένειες των πέντε θυμάτων της έκρηξης στη Λιβύη, στην διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής, αναζητώντας ευθύνες ή παραλείψεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει ο ANT1.

Για τις οικογένειες των τριών Ελλήνων στρατιωτικών και των δύο αδελφών ομογενών διερμηνέων που έχασαν τη ζωή τους, στη Λιβύη η μνήμη τους έχει μείνει στην ημερομηνία όταν ντόπιος οδηγός τζιπ ερχόμενος από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας έχασε τον έλεγχο προσέκρουσε στο λεωφορείο με τους Έλληνες και ακολούθησε η μοιραία έκρηξη σε επαρχιακό δρόμο της διαδρομής Βεγγάζη - Ντέρνα.

Θα μπορούσε η τραγωδία να έχει αποφευχθεί;

Υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις στελεχών των ενόπλων δυνάμεων; Η επιλογή των στελεχών για την αποστολή ήταν η κατάλληλη; Ζητώντας απαντήσεις στη μνήμη των παιδιών τους, οι οικογένειες των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση στο στρατοδικείο Αθηνών.

«Ταυτοχρόνως, το Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Γ.Α.Δ.Α κατ'εντολή του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών διεξάγει τη δική του προκαταρκτική έρευνα και οι δύο αυτές δικογραφίες θα συσχετιστούν και θεωρούμε ότι θα έχουμε πολύ αποκαλυπτικά στοιχεία τα οποία θα ακαταδεικνύουν με πάση σαφήνεια ότι υφίστανται ευθύνες και κατά τη γνώμη μας οι άνθρωποι που φέρουν τις ευθύνες έχουν στολή», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Μορτόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων.

Η Αντιπλοίαρχος Υγειονομικού του πολεμικού ναυτικού Γλυκερία Μεμεκίδου, η Επισμηναγός Υγειονομικού της πολεμικής Αεροπορίας Ευαγγελία Ανδρεαδάκη και ο Αρχιλοχίας πεζικού Γεώργιος Βούλγαρης έχασαν ακαρίαια τη ζωή τους. Μαζί τους και τα αδέλφια 'Αντζελα και Φιλίπ Μανδαλιός, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη, που συνόδευαν την αποστολή ως διερμηνείς.