ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Μήνυση από τους γονείς του 7χρονου που έπεσε θύμα άγριου μπούλινγκ - ΕΔΕ στο σχολείο του

Βόλος: Μήνυση από τους γονείς του 7χρονου που έπεσε θύμα άγριου μπούλινγκ - ΕΔΕ στο σχολείο του

Διπλή έρευνα για το ακραίο μπούλινγκ σε 7χρονο αγοράκι σε σχολείο στο Βόλο από συμμαθητές του - Τι καταγγέλλουν οι γονείς του.

Εξελίξεις σε δύο επίπεδα σημειώνονται μετά το απίστευτο περιστατικό bullying με θύμα ένα 7χρονο αγοράκι σε Δημοτικό Σχολείο της Ν. Ιωνίας Βόλου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ οι γονείς του μαθητή κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ήδη προανάκριση διενεργεί η αστυνομία, ενω ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας.

Παράλληλα, το περιστατικό διερευνάται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ. Το μεσημέρι της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο σύσκεψη παρουσία του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζος, της διεύθυνσης του σχολείου, σχολικού ψυχολόγου και κοινωνιολόγου και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Πολύζος, δόθηκαν κατευθύνσεις για το χειρισμό του θέματος από το σχολείο.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό υπενθυμίζεται ότι ο 7χρονος βρέθηκε στο στόχαστρο μεγαλύτερου παιδιού σε Δημοτικό σχολείο της πόλης. Ο μεγαλύτερο μαθητής κατέβασε το παντελόνι του και ζωγράφισε τα σήματα της τρίλιζας, στα οπίσθιά του.

«Θα πάθαινα έμφραγμα» - Συγκλονίζει ο πατέρας του 7χρονου

«Μουδιασα, θα πάθαινα έμφραγμα όταν άκουσα το παιδί μου» δήλωσε στα gegonota.news ο πατέρας του 7χρονου αγοριού, που σήμερα Τρίτη επισκέφθηκε την Διευθύντρια του Σχολείου και όπως δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι του ζήτησε να κλείσει το θέμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν βρήκε ανταπόκριση από το σχολείο και ενώ το παιδί υπέδειξε στην Διευθύντρια τον μαθητή που τον κακοποιεί, εκείνη αρνήθηκε να δώσει το όνομά του.

«Αυτή την συμπεριφορά από το σχολείο δεν την περίμενα. Εμείς περιμέναμε σήμερα εκτός αύλειου χώρου για να υποδείξει το παιδί στην Διευθύντρια , ποιος τον κακοποιεί και οταν συνέβη αυτό ο μικρός ηρθε και μου είπε: "Μπαμπά, θέλω να φύγω, φοβάμαι”».

Τι κατήγγειλε η μητέρα

Την καταγγελία έκανε η μητέρα η οποία είδε τι είχε συμβεί όταν άλλαξε ρούχα στο παιδί και είδε τα οπίσθιά του να είναι ζωγραφισμένα με μαρκαδόρο

Η μητέρα περιγράφει τι είδε ακριβώς όταν μπήκε στο δωμάτιο: «Μπαίνω μέσα βλέπω και τον μικρό να κλαίει. Τι έγινε; Κατεβάζει το εσωρουχάκι του και βλέπω πίσω Χ-Χ-Χ και κάτι κύκλους, τρίλιζα. Γυρνάω και λέω στην γυναίκα μου ''όπως είσαι τώρα σήκω και πάμε στην αστυνομία. Με το που ακούει το παιδί αστυνομία έβαλε τα κλάματα, καθόμαστε τον ηρεμούμε, κάθεται το παιδί και μας λέει, το παιδάκι αυτό μας το περιγράφει πως είναι το πρόσωπο του πως μοιάζει».

Μιλώντας στο MEGA η μητέρα του 7χρονου υπογράμμισε ότι η οικογένεια περνά μία ψυχοφθόρα διαδικασία και πως ο γιος της δεν θέλει να πάει στο σχολείο γιατί φοβάται. «Του λέω δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, γιατί η μαμά είναι δίπλα του», είπε η μητέρα του παιδιού.