ΕΛΛΑΔΑ

Γιορτές μακριά από τα σπίτια τους έκαναν οι κάτοικοι στον Βλοχό Καρδίτσας - Η έκκληση του προέδρου

Γιορτές μακριά από τα σπίτια τους έκαναν οι κάτοικοι στον Βλοχό Καρδίτσας - Η έκκληση του προέδρου

«Όλοι γύρισαν τα Χριστούγεννα στο χωριό για να δουν τα σπίτια γιατί κανείς δεν μένει στο χωριό. Δεν μπορούμε να μείνουμε», λένε οι κάτοικοι του Βλοχού Καρδίτσας 

Γιορτές μακριά από τα -κατεστραμμένα- σπίτια τους πέρασαν οι πλημμυροπαθείς στον Βλοχό Καρδίτσας, με τον πρόεδρο της κοινότητας, Γιάννη Κούκα να αναφέρει στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» πως μέχρι και πριν δύο εβδομάδες, άνθρωποι έμεναν στην εκκλησία του χωριού καθώς δεν είχαν πού να πάνε…

Γύρισαν όλοι να δουν τα σπίτια τους τα Χριστούγεννα

Ερωτώμενος πώς πέρασαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο κ. Κούκας απαντά: «Περίεργα περάσαμε. Όλοι γύρισαν τα Χριστούγεννα στο χωριό για να δουν τα σπίτια γιατί κανείς δεν μένει στο χωριό. Δεν μπορούμε να μείνουμε. Είναι ακόμη γεμάτο λάσπες, υπάρχουν νερά σε οικόπεδα που δεν έχουν φύγει, δεν μπορείς να μείνεις εκεί».

Μάλιστα συμπληρώνει: «Πριν από περίπου δύο εβδομάδες έφυγαν πολίτες που μένανε στην εκκλησία και φιλοξενούνται σε σπίτια. Ήταν οι τελευταίοι των Μοϊκανών. Μένανε στην εκκλησία γιατί ήταν και η οικονομική δυνατότητα, δεν έχουν πληρωθεί σε όλους τα ενοίκια».

«Δεν είμαστε άνθρωποι που έχουμε αλληλεγγύη, έφτασαν τα 500 ευρώ τα ενοίκια στον Παλαμά», καταγγέλλει. Φέτος, όπως λέει δεν μπόρεσαν να γιορτάσουν καθώς όλοι οι κάτοικοι του χωριού δεν είναι όπως πέρυσι, συναισθηματικά αλλά και οικονομικά μετά την ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστησαν. «Τα σπίτια είναι κατεστραμμένα, υπάρχει υγρασία, το χωριό έχει πολύ ομίχλη», λέει ο πρόεδρος.