ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για το Σάββατο πήραν οι 2 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της εγκύου

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για το Σάββατο πήραν οι 2 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της εγκύου

Θεσσαλονίκη: Σε βάρος του 39χρονου συντρόφου της εγκύου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τον βιασμό της αδερφής του

Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο πήραν από τον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 41 ετών εγκύου, η σορός της οποίας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε θαμνώδη δασική έκταση κοντά στο Μονοπήγαδο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, επτά 24ωρα μετά την εξαφάνισή της.

Πρόκειται για τον 39χρονο σύντροφό της και τον 34χρονο φίλο του, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία (όλες σε βαθμό κακουργήματος και κατά συναυτουργία), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Εξεταζόμενοι προανακριτικά από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο πρώτος αρνήθηκε τις κατηγορίες και επιφυλάχθηκε για περαιτέρω διευκρινήσεις στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ενώ ο δεύτερος φέρεται να αποδέχθηκε μόνο τη συμμετοχή του στη ληστεία.

Οι δυο άνδρες πέρασαν νωρίτερα το κατώφλι του ανακριτή με σκυμμένο το κεφάλι.

Κατηγορείται και για τον βιασμό της αδερφής του ο 39χρονος δολοφόνος της Γεωργίας!

Αδιανόητες είναι οι εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη και στην υπόθεση της δολοφονίας της Γεωργίας Μουράτη, καθώς ο σύντροφός της, εκτός από την κατηγορία για τον θάνατο της 41χρονης κατηγορείται και για βιασμό... της αδερφής του!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday o 39xρονος σύντροφος του θύματος που κατηγορείται μαζί με το φίλο του για τη δολοφονία της 41χρονης στο παρελθόν βίασε την αδερφή του.

Πριν από λίγο του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό και γενετήσιες πράξεις ενώ η δικογραφία είναι στα χέρια του ανακριτή το κατώφλι του οποία θα περάσει από λεπτό σε λεπτό.

Πώς «έδεσαν» οι Αρχές τον δράστη - Το «θέατρο» πριν τη σύλληψη

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη φονική ενέδρα που έστησε στη 41χρονη έγκυο Γεωργία, ο σύντροφός της μαζί με έναν φίλο του.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στους δύο δράστες ακολουθώντας τα «ίχνη» που άφησαν και κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση συλλαμβάνοντας τους δύο άνδρες.

Ποια στοιχεία τους «πρόδωσαν»

  • Η κοινή είσοδος στο διαμέρισμα και η έξοδος των δραστών με το μπαούλο,
  • Καθάρισε το διαμέρισμα, πέταξε ρούχα και σεντόνια σε κάδους, με DNA της 40χρονης και άλλαξε ακόμη και το στρώμα του κρεβατιού,
  • Το μήνυμα προς τον ίδιο, ότι πήρε χρήματα από το συρτάρι και προς την μητέρα της,
  • Καταγγελίες από αδερφή και πρώην σύζυγο για ξυλοδαρμούς.

Συγκλονιστικό ωστόσο είναι και το γεγονός ότι ο 39χρονος δράστης και σύντροφος της Γεωργίας έπαιζε επί ημέρες θέατρο και προσπαθούσε να θολώσει τα νερά, γεμίζοντας μάλιστα τη γειτονιά με αφίσες της «εξαφανισμένης» γυναίκας και επιρρίπτοντας ευθύνες στην αστυνομία για την καθυστέρηση στον εντοπισμό της.

Εμφανίζεται περίλυπος, εκφράζει την αγωνία του και μιλά για πρώτη φορά, για μηνύματα που δήθεν έστειλε η άτυχη γυναίκα, αφού έφυγε από το σπίτι.

«Ξυπνάω εννιά η ώρα το πρωί περίπου και βλέπω ότι μου έχει στείλει μήνυμα ότι αγάπη μου έχω φθάσει στο σπίτι, ότι έχει πάρει κάποια χρήματα από το συρτάρι. 5.00Ο ευρώ μου ζητάει να μη θυμώσω και ότι θα μου εξηγήσει μετά θα τα πούμε μετά και ότι με αγαπάει, λίγη ώρα μετά, λίγη ώρα μετά, στέλνει μήνυμα στην μητέρα της, ότι δεν θα έρθω σπίτι έχω μία εκκρεμότητα».

«Στις δύο του μηνός ψάχνω στα σημεία που πηγαίνουμε μαζί με την Γεωργία, επικοινωνώ εγώ ο ίδιος με την αστυνομία, τους παρακαλάω μέχρι την Τετάρτη το πρωί να πάω από εκεί να δουν τα μηνύματα να δουν τις ώρες».

Δε λυγίζει ακόμα και όταν οι έρευνες στρέφονται εναντίον του, όταν το κινητό του κατάσχεται από την αστυνομία.

«Δε με απασχολεί ακόμα και αν με θεωρεί η αστυνομία ύποπτο για κάποιο λόγο, ας κάνει ότι σκοπεύει καλύτερο για να βρεθεί η Γεωργία».

Προσπαθεί να δημιουργήσει αμφιβολίες για την δολοφονημένη γυναίκα.

«Αν ήθελε κάτι να κρύψει για κάποιο λόγο, το έκρυβε, δε μπορεί οι κολλητές της να μην ξέρανε ότι είναι έγκυος».

Κάνει τα πάντα για να γίνει πιστευτός. Βάζει μπροστά ακόμα και το 13χρονο παιδί της.

«Την ικετεύω να πάρει το παιδί ένα τηλέφωνο, έχουμε μοιραστεί τις αγωνίες μας για αυτό το παιδί. Και δεύτερον να στείλει ένα μήνυμα ότι είναι καλά. Δεν θέλει; Αισθάνθηκε κάτι; Ας πάρει έστω την αστυνομία, ας επικοινωνήσει έστω».

Ακόμα και λίγες ώρες πριν συλληφθεί, ανέπτυσσε θεωρίες περί παραβίασης του σπιτιού επέμενε.

«Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα και θα βρω τι έχει γίνει, έτσι κόντρα σε πολλούς που προσπαθούν να δυσχεραίνουν την έρευνα».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη - Δολοφονία εγκύου: Πώς «έδεσαν» οι αρχές τον δράστη - Το «θέατρο» πριν τη σύλληψη

Θεσσαλονίκη: «Ο πατέρας του ήταν κι αυτός βίαιος» - Τι αποκαλύπτει οικογενειακή φίλη του 39χρονου

Θεσσαλονίκη: «Με χτυπούσε συνέχεια» - Σοκαριστική μαρτυρία της πρώην συζύγου του 39χρονου