ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι αγρότες πέταξαν προϊόντα και έφυγαν από την Περιφέρεια – Ποιες οι επόμενες κινήσεις τους

Πάτρα: Οι αγρότες πέταξαν προϊόντα και έφυγαν από την Περιφέρεια – Ποιες οι επόμενες κινήσεις τους
thebest.gr

Αποχώρησαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι αγρότες

Μετά από διαπραγματεύσεις οι αγρότες αποχώρησαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πριν αποχωρήσουν μάλιστα πέταξαν αγροτικά προϊόντα στην είσοδο της Περιφέρειας.

Στο μεταξύ οι αγρότες έχουν ετοιμάσει ήδη τις επόμενες κινήσεις τους. Όπως αναφέρει το thebest.gr, αγρότες από την περιοχή του Ερύμανθου αναμένεται απόψε να στήσουν μπλόκο στο Διάσελο και του Αγίου το απόγευμα της Παρασκευής στις 5 θα στήσουν μπλόκο στο δρόμο στη Γέφυρα του Σελινούντα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών θα αποφασίσει τις κινήσεις του τις επόμενες ημέρες.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή αποχώρησης των αγροτών:

Τα περίπου 200 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα είχαν παραταχθεί και είχαν κλείσει τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού στην είσοδο προς Πάτρα.

Μαζί τους συναντήθηκε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, αλλά οι αγρότες απαίτησαν να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αγρότες από τον αγροτικό σύλλογο Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας», τον αγροτικό σύλλογο Ερυμάνθου, τον αγροτικό σύλλογο Ωλενίας και ο σύλλογος παραγωγών λαϊκών αγορών Πάτρας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

«Μαζί με τους συναδελφούς μας αγρότες σε όλη την Ελλάδα και την Αχαία κατεβαίνουμε τώρα στους δρόμους του αγώνα για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας , την επιβίωση μας, για να μείνουμε στα χωράφια και τους βοσκότοπους , να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειες μας.

Να δώσουμε απάντηση στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.

Με την μαζικότητα που είναι προϋπόθεση νίκης να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτηματά μας να απαντήσουμε σε όσους θεωρούν ότι μας ‘’έχουν στο τσεπάκι ‘’ και ότι μπορούν να κλέβουν τον ιδρώτα και το μόχθο μας , να αγνοούν τα δίκαια αιτηματά μας».

Διαβάστε επίσης:

Οι αγρότες έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης

Αγρότες: «Φουντώνουν» τα μπλόκα παρά τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη - Κλείσιμο δρόμων πριν την Agrotica

Προκλητικός Αυγενάκης εξόργισε τους αγρότες – Του τα «έψαλαν» για τα καλά