ΕΛΛΑΔΑ

«Μας πνίξανε, μας κάψανε…»: Οργή μελισσοκόμων στη Λάρισα – Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία

«Μας πνίξανε, μας κάψανε…»: Οργή μελισσοκόμων στη Λάρισα – Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία
larissanet.gr

Σε εξέλιξη είναι η μηχανοκίνητη διαμαρτυρία Μελισσοκομικών Συλλόγων της Θεσσαλίας στους δρόμους της Λάρισας, αναδεικνύοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία γιγαντώθηκαν μετά τις πλημμύρες…

Η συγκέντρωση σύμφωνα με το larissanet.gr έγινε στον χώρο απέναντι από τη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, όπου οι μελισσοκόμου οργισμένοι έβαλαν φωτιά σε ένα ομοίωμα, φωνάζοντας «μας πνίξανε, μας κάψανε…».

Ο Πέτρος Σαρούδης – πρόεδρος Μελισσοκόμων Λάρισας – ανέπτυξε τα προβλήματα του κλάδου, υπογραμμίζοντας πως στη Λάρισα καταστράφηκαν 17.000 κυψέλες εξαιτίας των πλημμυρών.

Επί των προβλημάτων του κλάδου τοποθετήθηκε και ο Βασίλειος Τύμπας, αντιπρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Φαρσάλων, αλλά και ο Κωνσταντίνος Γελαδάρης, μελισσοκόμος από την περιοχή της Καρδίτσας.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και οι Θεσσαλικοί Σύλλογοι : Ελασσόνας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικκαίων, Τρικκαίων -Φίλων της μέλισσας, Φαρσάλων, ενώ η πορεία κινήθηκε στους παρακάτω δρόμους: Οδός Καρδίτσης – Ιλάρχου Σαρίμβεη -Ηρώων Πολυτεχνείου-Παπαναστασίου –Κύπρου- Νικηταρά- Ηρώων Πολυτεχνείου – Ιλάρχου Σαρίμβεη – Καρδίτσης -Χώρος στάθμευσης έναντι σκεπαστής. Με το πέρας αυτής αναμένεται να παραδοθεί το ψήφισμα από τα Δ.Σ των Συλλόγων στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.