ΕΛΛΑΔΑ

Αίγινα: Εισαγγελική παρέμβαση για την νέα δολιοφθορά στον αγωγό μετά τη μήνυση Χαρδαλιά

Αίγινα: Εισαγγελική παρέμβαση για την νέα δολιοφθορά στον αγωγό μετά τη μήνυση Χαρδαλιά
Φωτ.: Eurokinissi

Αίγινα: Εισαγγελική παρέμβαση για την δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης - Είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνιε παρόμοιο περιστατικό

Στη δικαιοσύνη οδηγείται η υπόθεση δολιοφθοράς στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας μετά από την μήνυση που κατέθεση ο Περιφερειάρχης Αθηνών, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι Αρχές καλούνται πλέον να ερευνήσουν τις επαναλαμβανόμενες δολιοφθορές που έχουν καταγραφεί στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2020 έχουν καταγραφεί 4 περιστατικά δολιοφθοράς σε διαφορετικά σημεία του αγωγού, ο οποίος συνδέει τη Σαλαμίνα με την Αίγινα. Το πρώτο περιστατικό συνέβη το 2020, δύο ακόμη περιστατικά καταγράφονται το 2022 και το τελευταίο τον Ιανουάριο του 2024.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο μεσημερινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μέχρι σήμερα δεν έχουν συλλεγεί στοιχεία που να οδηγούν σε κάποιο βασικό συμπέρασμα.

Πώς έγινε αντιληπτή η δολιοφθορά στον αγωγό

Η δολιοφθορά έγινε αντιληπτή στις 24 Ιανουαρίου αυξήθηκε απότομα η παροχή νερού, από 800 κυβικά την ώρα σε 2.400 μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κατασκευαστής του έργου, Δημήτρης Κωνσταντινίδης: «πήραμε ένα σκάφος και ξεκινήσαμε από την Σαλαμίνα και πηγαίνοντας νότια, στα 800 μέτρα του αγωγού και σε βάθος 50 μέτρων βρήκαμε ζημιά. Κοιτάζοντας γύρω είδαμε πως δεν υπήρχαν σημάδια, που να δείχνουν πως σύρθηκε κάποια άγκυρα ή σημάδια από κάποια τράτα».

Λόγω του βάθους όπου φέρεται να τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον ένα άτομο με εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ:

Διαβάστε επίσης:

Αίγινα: Στη δικαιοσύνη η νέα δολιοφθορά στον αγωγό - Οι πρώτες εκτιμήσεις

Αίγινα: Στη δικαιοσύνη η νέα δολιοφθορά στον αγωγό - Οι πρώτες εκτιμήσεις