ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Εξάρχεια: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του φίλου του θύματος

Έγκλημα στα Εξάρχεια: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του φίλου του θύματος

Ήταν ο βασικός ύποπτος από την πρώτη στιγμή και η ΕΛ.ΑΣ. τον συνέλαβε το πρωί 

Την σύλληψη του φίλου του μουσικού, συγγραφέα και ηθοποιού στα Εξάρχεια με την κατηγορία της δολοφονίας του ανακοίνωσε επισήμως και η ΕΛ.ΑΣ.

Ήταν ο βασικός ύποπτος από την πρώτη στιγμή καθώς ήταν ο μόνος που βρισκόταν στο σπίτι μαζί του εκείνες τις ώρες. Ο άνδρας είχε έρθει στην Αθήνα από τον Τύρναβο λίγες ώρες πριν το φονικό και τον φιλοξενούσε το θύμα.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

«Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (8-2-2024) στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, 48χρονος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, έπειτα από επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του κατηγορούμενου και 55χρονου ημεδαπού εντός οικίας στην περιοχή των Εξαρχείων, ο 48χρονος με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου επιτέθηκε στον 55χρονο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Κληθέντες αστυνομικοί εντόπισαν εντός της οικίας και συνέλαβαν τον 48χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω ανθρωποκτονίας.

Επιπλέον ο 48χρονος κατηγορείται και για ληστεία που διαπράχθηκε χτες (7-2-2024) στον Τύρναβο όπου με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από 44χρονο αλλοδαπό όχημα ιδιοκτησίας του.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Σοκάρει η μαρτυρία γείτονα στο Newsbomb.gr

Γείτονας της περιοχής μιλάει στο Newsbomb.gr για όσα εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ και για τις φωνές που ακουγόντουσαν από την πολυκατοικία.

«Ήταν περίπου 3:40 τα ξημερώματα όταν ένας άνθρωπος βγήκε σε ένα παράθυρο του τρίτου ορόφου στη Χαριλάου Τρικούπη και άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Ήμασταν 3-4 άτομα από κάτω και μας είπε ότι ο φίλος του έπεσε και να φωνάξουμε ασθενοφόρο. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Γύρισε πίσω στο διαμέρισμα και ακουγόταν να φωνάζει "Νικόλα, Νικόλα, σήκω σε παρακαλώ". Ήρθε 2-3 φορές πίσω στο παράθυρο για να μας πει να φωνάξουμε το ασθενοφόρο.

«Προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε ότι το έχουμε ήδη κάνει και όταν μια κοπέλα τον ρώτησε τι έγινε, απάντησε "μου έκανε επίθεση" και γύρισε στο διαμέρισμα φωνάζοντας συνεχώς "Νικόλα, Νικόλα", ενώ λίγο μετά ακούστηκε να ουρλιάζει "πέθανε". Σε περίπου 15 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο, ο άνθρωπος κατέβηκε να ανοίξει την πόρτα στο ισόγειο γιατί είπε πως δεν ήξερε πώς να την ανοίξει από πάνω και ανέβηκε με τους τραυματιοφορείς στο διαμέρισμα.»

«Λίγο μετά κατέβηκαν και καλέσαν την αστυνομία. Ο άνθρωπος ήταν σε κατάσταση σοκ, η αστυνομία ήρθε μετά από 10-15 λεπτά και τον συνέλαβε», αποκάλυψε ο μάρτυρας στο Newsbomb.gr.