ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου στο Σύνταγμα

Ομόφυλα ζευγάρια: Συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου στο Σύνταγμα
Χάρης Γκίκας/ Newsbomb.gr

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια στο Σύνταγμα

Νέα διαμαρτυρία κατά του νομοσχεδίου αναγνώρισης του δικαιώματος ομόφυλων ζευγαριών είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο σημείο και διαμαρτύρονται κατά του νέου νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση. Αρκετοί από αυτούς κρατούν σημαίες, σταυρούς και εικόνες.

Το κάλεσμα για συγκέντρωση απηύθυνε η «Εστία Πατερικών Μελετών».

Με την επίσημη Εκκλησία να έχει πάρει αποστάσεις από λαοσυνάξεις η μη κερδοσκοπική εταιρεία τάσσεται «κατά της θεσμοθέτησης "γάμου" καί υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους, την κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας, την αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την πλατεία Συντάγματος στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε το βίντεο:

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία πρωτοστατεί και ο ηθοποιός, Νίκος Αναδιώτης.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δίνει το παρών και ο επικεφαλής της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός ο οποίος προέβη και σε δηλώσεις.

«Φωνή λαού, οργή Θεού. Συγκεντρώθηκε ο ελληνικό ςλαός για να διατρανώσει την αντίθεσή του στο επαίσχυντο νομοσχέδιο και πιστεύω ότι στο τέλος δεν θα περάσει. Βλέπετε ότι υπάρχει ισχυρή αντίδραση. Η "Νίκη" θα το καταγγείλει και μέσα στη Βουλή ως αντισυνταγματικό και βέβαι θα αγωνιστεί για να αποκαλύψει πόσο επικίνδυνο είνια για την ελληνική οικογένεια που είναι το θεμέλιο του λαού μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Νίκης.

Αντιδράσεις από την Μητρόπολη Πάτρας - Κάλεσμα για λαοσύναξη

Κορυφώνονται σήμερα οι αντιδράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών, με τη μεγάλη εκδήλωση στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, το κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών είναι για τις 6μ.μ.. Θα ξεκινήσει με παράκληση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο με την οποία θα γίνεται ανάλυση στη στάση της Εκκλησίας απέναντι στο νομοσχέδιο.

«Η εκδήλωση γίνεται για να προσευχηθούμε και να πούμε αλήθειες για την πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή (9/2) στον Peloponnisos FM 104,1.

«Θα δοθεί ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τις θέσεις της Εκκλησίας» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο από το Επισκοπείο. Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επαναλαμβάνει συνεχώς την κατηγορηματική αντίθεσή του με το νομοσχέδιο, λέγοντας πως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτό, καθώς «είναι απέναντι στην πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια, στα χριστιανικά ήθη και απέναντι στη φύση και στον Θεό».

Την εκδήλωση στηρίζουν όλες οι ενορίες της Ι.Μ. Πατρών, ακόμα και αυτές που εδρεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές, η Χριστιανική Εστία Πατρών και η ΓΕΧΑ Πατρών (Πανελλήνια Ένωση Γονέων).

Διαβάστε επίσης:

Χίος: Ο μητροπολίτης καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν για να μετανοήσουν οι αμαρτωλοί ομοφυλόφιλοι

Ντοκουμέντο: Τα πρακτικά της Επιτροπής για λίγους και «εκλεκτούς» που ενέκρινε τον γάμο ομοφύλων

Αλέξης Κούγιας για ομόφυλα ζευγάρια: «Αν γίνει δημοψήφισμα το 95% θα είναι κατά»