ΕΛΛΑΔΑ

Μακελειό στη Γλυφάδα: «Αγαπούσε τη Δέσποινα Καρνέση, δεν την κυνήγησε», λένε φίλοι του δράστη

Μακελειό στη Γλυφάδα: «Αγαπούσε τη Δέσποινα Καρνέση, δεν την κυνήγησε», λένε φίλοι του δράστη
Φωτ.: Eurokinissi

Τι λένε οι φίλοι του Αιγύπτιου επιστάτη μετά το μακελειό στη Γλυφάδα 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα λένε οι φίλοι και γνωστοί του δράστη, πρωταγωνιστή της υπόθεσης του μακελειού της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο MEGA, που βρέθηκε στο σπίτι της εφοπλιστικής οικογένειας στο Τραγονήσι, εκεί όπου έμενε χειμώνα - καλοκαίρι ο μέχρι πρότινος έμπιστος επιστάτης, Άρης, «όλα από τα χέρια περνούσαν. Αυτός έκανε κουμάντο».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν το πιο έμπιστο άτομο που δούλευε για εκείνους για σχεδόν 45 χρόνια και ήταν ο «άνθρωπός τους», ενώ όλοι απορούν πώς έφτασε να γίνει ο δολοφόνος τους.

«Τον είδα πριν ένα μήνα. Ήταν το καλύτερο παιδί. Το Μαρμάρι, η οικογένεια του. Βοηθούσε κόσμο», αναφέρει μια μαρτυρία.

«Την αγάπαγε την Δέσποινα. Δεν την κυνήγαγε», ειπώθηκε ακόμη.

«Εκεί πάρκαραν τα αυτοκίνητα τους μόνο οι ιδιοκτήτες», θα πει επίσης πρώην εργαζόμενος της εταιρείας. «Μπήκε με το αμάξι στο υπόγειο γκαράζ που από εκεί μπαίνουν μόνο των αφεντικών τα αυτοκίνητα. Εγώ όταν δούλευα εκεί δεν μπορούσα να παρκάρω, δεν έμπαινες. Και δεν έκανε εντύπωση και σε κανέναν που είδε το αμάξι του Άρη να μπαίνει μέσα».

«’’Πρόβατο’’, μοίρασε κρέας όλο το χωριό, τις φτωχές οικογένειες», ειπώθηκε επιπλέον για τον δράστη και όπως αναφέρθηκε δεν ξέχασε ποτέ από πού ήρθε, στέλνοντας χρήματα στους συγγενείς του στην Αίγυπτο αλλά και βοηθώντας φτωχούς στους Πεταλιούς και το Μαρμάρι.

Η μεγάλη αλλαγή του Άρη

Όλα άλλαξαν όταν άρχισαν τα μέχρι τότε αγαπημένα αδέλφια να τσακώνονται. Μια κόντρα που επηρέασε πολύ ψυχολογικά τον επιστάτη. «Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν η κόντρα της οικογένειας», αναφέρθηκε στο MEGA.

Πριν από ένα χρόνο, βγήκε από το μισθολόγιο της εταιρείας, συνέχισε όμως να εργάζεται για την οικογένεια και συγκεκριμένα για τον Σπύρο Καρνέση. Συνέχιζε να έχει τα κλειδιά της οικογένειας ακόμα και να διανυκτερεύει στα σπίτια του Καρνέση στη Γλυφάδα, όταν κατέβαινε στην Αθήνα, ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες.

Χαρακτηρίζετια ως ένας κλειστός χαρακτήρας που δεν συζητούσε με τους φίλους του για την απόλυση και τα προβλήματα, τα οποία τυχόν αντιμετώπιζε. Μάλιστα, ο άνθρωπος με τον οποίον ταξίδεψαν μαζί την περασμένη Πέμπτη για Αθήνα μίλησε στο MEGA. «Την Πέμπτη βγήκαμε μαζί έξω και ταξιδέψαμε μαζί για Αθήνα. Ήταν πολύ στεναχωρημένος».

«Ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάματα», δήλωσε ο άνθρωπος με τον οποίον ταξίδεψαν μαζί την περασμένη Πέμπτη για Αθήνα.

«Δεν μας είχε δείξει κάποιο σημάδι»

Το MEGA βρέθηκε στους Πεταλιούς, εκεί όπου η εφοπλιστική οικογένεια διατηρεί παραθεριστική κατοικία και μίλησε στην κάμερα της εκπομπής ο Γιάννης Κέκκης, για τον προφίλ του δράστη.«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει γίνει. Δεν μας είχε δείξει κάποιο σημάδι»

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Διευκρινίσεις μέσω ανακοίνωσης για την υπόθεση του μακελειού της Γλυφάδας. εξέδωσε η ναυτιλιακή εταιρεία European Product Carriers, στην οποία τονίζεται πως ο δράστης είχε απολυθεί έναν χρόνο πριν και είχε αποζημιωθεί με ποσό άνω των 70.000 ευρώ.

Ειδική αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση και για το περιβόητο σπίτι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ναυτιλιακής:

«Με απερίγραπτη οδύνη χθες, 12 Φεβρουαρίου 2024, η εταιρία μας και όλα τα στελέχη μας βίωσε μια αδιανόητη τραγωδία, στην οποία ένας κοινός δολοφόνος, χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο γνωστό σε εμάς, εκτέλεσε την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη, ιδιοκτήτες και αφεντικά της εταιρείας μας, καθώς και τον ηρωικό Καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, πολύτιμο και πιστό συνεργάτη μας για δεκαετίες, ενώ από καθαρή τύχη γλίτωσε της ζωή της η Δέσποινα Καρνέση Βλασσάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας μας.

Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε. Επειδή όμως, παρά τις τραγικές στιγμές, ακούγονται διάφορες ιστορίες, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από ένα χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ. Έκτοτε ο άνθρωπος αυτός δεν απασχόλησε είτε την εταιρεία μας είτε τους Αντώνη Βλασσάκη, Δέσποινα Καρνέση και Μαρία Καρνέση και εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογενείας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση.

Ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρεία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει.

Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο
δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρείας μας πλοία ότι η εταιρεία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν.

Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν τη μνήμη του Καπετάν Ηλία Κουκουλάρη, καθώς και των Μαρίας Καρνέση και Αντώνη Βλασσάκη που τελικά -κυριολεκτικά και όχι μόνο μεταφορικά έδωσαν τη ζωή τους για την εταιρεία μας και τον ναυτιλιακό μας όμιλο. Να σεβαστούν όλοι επίσης τον πόνο της Δέσποινας που μέσα σε μία στιγμή έχασε τα πάντα από έναν ψυχρό και αμετανόητο δολοφόνο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Καπτάν Ηλία, της Μαρίας και στην κυρία Δέσποινα και τους οικείους τους».

Η περιουσία του δράστη

Όπως αναφέρθηκε στο MEGA ο Αιγύπτιος δράστης φέρεται να είχε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς σε Ελβετία και Ελλάδα.

Αναλυτικά όπως αναφέρθηκε από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο σχετικά με τους λογαριασμούς του Αιγύπτιου δράστη: «Έχουν περάσει 1.5 εκατομμύρια ευρώ από το λογαριασμό της Ελβετίας που έχει μαζί με την αδερφή του και 500.000 σε ελληνική τράπεζα».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των θυμάτων, ο δράστης είχε λογαριασμό σε γνωστή τράπεζα στην Ελβετία μαζί με τη αδελφή του. Σε αυτόν τον λογαριασμό έχουν μπει 1.5 εκατ. ευρώ ενώ αυτή τη στιγμή έχει μόνο 1.500 ευρώ. Στη συγκεκριμένη τράπεζα υπήρξαν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένεια Καρνέση.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει 500.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα. Σε αυτά είχαν ενταχτεί τα 50.000 ευρώ αποζημίωσης από την απόλυση.

Όπως είπε επίσης ο αστυνομικός συντάκτης, τα όπλα είναι πολλών δεκαετιών και οι Αρχές θωρούν πως τα πήρε από το σπίτι στους Πεταλιούς και είναι αδήλωτα.

Μέλος σε ΔΣ εταιρειών

Επίσης το MEGA αποκάλυψε πως ο άνδρας δεν ήταν ένας απλώς επιστάτης στην εταιρεία της οικογένειας Καρνέση. Παρουσίασε έγγραφα της δικαστικής διαμάχης όπου αναγράφεται το όνομα του δράστη στα άτομα που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο όχι μίας, αλλά δύο εταιρειών.

Απειλές κατά του δράστη

O Γιώργος Καλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησε στο MEGA για την υπόθεση.

«Πήρε την τσάντα, ανέβηκε, άφησε την τσάντα στη σκάλα μπήκε στο γραφείο της Μ. Καρνέση. Φαίνεται πως ζήτησε να μείνει στο σπίτι. Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε πως τις προηγούμενες ημέρες κάποιος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε πως ‘’αν δεν φύγεις από το σπίτι θα σε κάψω σαν ποντίκι’’. Το έχει πει ο ίδιος σε ανθρώπους της εταιρίας και εκεί οι το έχουν καταθέσει. Το άλλο που προκύπτει από τις καταθέσεις είναι πως δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν άλλον πέρα από τη Μαρία Καρνέση. Οι καταθέσεις λένε πως δεν έψαξε να βρει τη Δέσποινα Καρνέση.

Μέχρι να γεμίσει την καραμπίνα, η Μαρία έφυγε και πήγε στο γραφείο του γαμπρού της, τότε ακολούθησε ο 70χρονος. Από τη αστυνομία γίνεται άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά προσπαθούν δουν και το εάν συνάντησε κάποιον πριν πάει στην εταιρεία».