ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα – Πώς και πότε θα φτάσουν στο Σύνταγμα την Τρίτη

Αγρότες: Τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα – Πώς και πότε θα φτάσουν στο Σύνταγμα την Τρίτη
ΕΡΤ

Αύριο αναμένεται να φτάσουν στην Πλατεία Συντάγματος οι αγρότες στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ξεκίνησε το αγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη στο Σύνταγμα. Στις 10:00 το πρωί τα τρακτέρ ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς την Αθήνα από το μπλόκο του Πλατυκάμπου και θα κινηθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.

Το ταξίδι είναι μεγάλο περίπου 14 ωρών, 12 τρακτέρ. Οι αγρότες μαζί τους θα έχουν κι άλλα οχήματα με καύσιμα αλλά και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσει κάποιο αγροτικό μηχάνημα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να το επιδιορθώσουν ενώ αύριο νωρίς το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας θα ξεκινήσουν προς την Αθήνα. Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 η ώρα στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, η παρουσία των αγροτών θα είναι δυναμική καθώς έχουν μισθωθεί 10 λεωφορεία ενώ αρκετοί είναι αυτοί θα χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους ως μεταφορικό μέσο. Κάπως έτσι, εκτιμάται πως θα δώσουν το παρών περισσότεροι από Λαρισαίοι 700 αγρότες.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, παράλληλα με τις προετοιμασίες των αγροτών, κινητικότητα επικρατεί και στην ΕΛΑΣ, με συνεχείς συσκέψεις των επιτελών της αστυνομίας προκειμένου να αποτραπούν ανεξέλεγκτες κινήσεις αγροτικών μηχανημάτων στην Αθήνα. Αργά το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε μια ακόμη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη συμμετοχή του υπουργού Μιχ. Χρυσοχοΐδη, του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και των επιτελών της Αστυνομίας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής: Όλα τα τρακτέρ, οχήματα αγροτών θα φτάσουν έως την λεωφόρο Αθηνών και από εκεί στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια στην Πλατείας Ομονοίας. Τα αγροτικά μηχανήματα θα κινηθούν προς το Σύνταγμα μόνο από έναν δρόμο, είτε στην Πανεπιστημίου είτε στην Σταδίου και θα πρέπει ένας να είναι ανοικτός για την κίνηση ασθενοφόρων, πυροσβεστικής κτλ. Άρα όποιος δρόμος αποφασιστεί, είτε Σταδίου είτε Πανεπιστημίου, εκεί θα σταθμεύουν τα τρακτέρ.

Πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν μετά το τέλος της σύσκεψης ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση αντιπαράθεσης με τους αγρότες. «Είναι δικαίωμά τους να διαδηλώνουν αλλά να μην κλείσει η Αθήνα για δύο μέρες» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Μητροπολίτης Καστορίας: Άνθρωποι που δηλώνουν άθεοι θέλουν να ηγηθούν της πατρίδας μας

Τρίκαλα: Προσπάθησε να κόψει το κεφάλι του ο 46χρονος που τεμάχισε τον πατέρα του

«Τρελή» πορεία αυτοκινήτου στην Λάρισα: «Καβάλησε» πεζοδρόμιο και «καρφώθηκε» σε δέντρο