ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα: Κατολισθήσεις έκοψαν τον Οδοντωτό - Επιχείρηση απεγκλωβισμού των 90 επιβατών

Καλάβρυτα: Κατολισθήσεις έκοψαν τον Οδοντωτό - Επιχείρηση απεγκλωβισμού των 90 επιβατών
kalavrytanews

Πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο που σημειώθηκαν οι κατολισθήσεις στα Καλάβρυτα

Κατολίσθηση σημειώθηκε σήμερα, (26/2), στον Βουραικό και στη γραμμή του στον Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων λόγω ισχυρής βροχόπτωσης. Η κατολίσθηση έγινε κοντά στη θέση Νιάματα, ενώ έχει ακινητοποιηθεί συρμός του Οδοντωτού με 90 περίπου επιβάτες.

Το αποτέλεσμα ήταν να τεθεί εκτός λειτουργίας η σιδηροδρομική γραμμή. Στο σημείο βρίσκονται 6 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο συρμός του Οδοντωτού σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, έφρασε μέχρι Νιάματα και τώρα συνεργεία καθαρίζουν για να επιστρέψει στο Διακοπτό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Λεχουρίτης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καλαβρύτων, στο newsbomb, ήδη έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση μετά τις κατολισθήσεις, ενώ αναφορικά με τους επιβάτες, όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι 90 επιβάτες είναι ασφαλείς, ενώ δεν φαίνεται να κινδύνευσε κάποιος εξ αυτών. Στο σημείο πηγαίνουν λεωφορεία του ΟΣΕ για να παραλάβουν τους επιβάτες, ενώ συνεργεία επιχειρούν ώστε να ανοίξει η γραμμή τουλάχιστον στην μια κατεύθυνση προς Διακοπτό.

sidirodrommiki-grammi.jpg

Το kalavrytanews.com σημειώνει ότι οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τη σφοδρή βροχόπτωση είναι στα ίδια σημεία των μεγάλων κατολισθήσεων κοντά στα Νιάματα και συγκεκριμένα στο 1800χμ από Διακοπτό και στο 3500χλ.

Σχετικές ειδήσεις