ΕΛΛΑΔΑ

Ωμοί διάλογοι των εκτελεστών πριν από το μακελειό στη Βάρη - «Είναι τελειωμένοι»

Ωμοί διάλογοι των εκτελεστών πριν από το μακελειό στη Βάρη - «Είναι τελειωμένοι»
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις μετά από τις συλλήψεις εκτελεστών για δολοφονίες σε Βάρη-Κέρκυρα

Αποκαλυπτικοί και ωμοί διάλογοι μεταξύ των μελών της συμμορίας των εκτελεστών ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ενδεικτικά οι εκτελεστές στη δολοφονία στη Βάρη αντάλλαξαν μεταξύ τους τα εξής λόγια σύμφωνα με την ηχογραφημένο μήνυμα:

- Όχι σε αυτό το κατάστημα αλλά σε αυτή την ταβέρνα που τους έδωσα εγώ

- Την «έκατσε»

- Είμαστε στα Μ... (γνωστό ταχυφαγείο)

- Εκεί να βρεθούν στα Μακ είπα

- Τα Μ... (γνωστό ταχυφαγείο) είναι στα 500 μέτρα ας συρθούν δίπλα στην ταβέρνα αμέσως

Και μετά την δολοφονία συνέχισαν:

– Είναι τελειωμένοι.
– Είναι τελειωμένοι, παιδιά, είναι τελειωμένοι, παιδιά.
– Έτσι κουμπάρε, έτσι κουμπάρε.
– Ναι αδερφέ.
– Τους ρίξαμε την ποινή, αδερφέ μου.
– Πάμε κουμπάρε, πάμε
– Θα πάθω καρδιακό, περίμενε, σιγά, έχει φύγει το σκοτάδι. Ορκίζεσαι στη μάνα σου ότι έχει «φύγει» εκείνος ο L.;
– Και ο S. και ο L.;
– Ναι, ναι.
– Η γυναίκα πετάχτηκε στον D., εγώ ελπίζω να μην την έχει φάει και εκείνη.
– 12 στο κεφάλι του L.
– Ο S. ρίχτηκε στο πιστόλι του και ο J. τον τελείωσε όρθιο.
– Ο πρώτος είναι ο F. έγδαρε τον L. με τη μία, ο S. πήδηξε στο πιστόλι του και ο J. του έριξε δύο από πλάγια.

Τα 4 πρόσωπα που κινούσαν τα νήματα

Τα 4 πρόσωπα που κάποτε κινούσαν τα νήματα στη παγκόσμια διακίνηση ναρκωτικών με έδρα το Κότορ, είχαν έρθει στη χώρα μας για να κρυφτούν από τους αντιπάλους τους και ζούσαν σε πολυτελείς βίλες σε Κηφισιά και Παλαιό Φάληρο με τις οικογένειές τους ενώ τα καλοκαίρια γυρνούσαν Ιόνιο και Αιγαίο ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ για τις διακοπές τους.

Κυκλοφορούσαν στην χώρα μας με πλαστά έγγραφα και εκτιμούσαν πως η αντίπαλη ομάδα είχε χάσει τα ίχνη τους, αλλά αυτό που δεν γνώριζαν όμως, ήταν πως οι εχθροί τους είχαν στείλει στρατό στην Αθήνα για να τους εντοπίσουν και να τους εκτελέσουν. Μια από τις απόπειρες λίγο έλειψε να γίνει σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας που καθημερινά βουλιάζει από κόσμο...

Οι πληροφοριοδότες είχαν εντοπίσει τους στόχους τους και είχαν ειδοποιήσει τους εκτελεστές για το σημείο. Όμως λίγο πριν φτάσουν τα "πιστόλια" και σκορπίσουν το θάνατο ανάμεσα σε χιλιάδες πολίτες, με κίνδυνο να υπάρχουν παράπλευρες απώλειες, τα θύματα τους είχαν εξαφανιστεί...

Ακολούθησαν κι άλλες αποτυχημένες απόπειρες μέχρι που τελικα τα συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν. Το ένα στη Βάρη, μέσα σε εστιατόριο, με τους 4 κουκουλοφόρους να εισβαλουν στην επιχείρηση έχοντας βαρύ οπλισμό και να γαζώνουν τα δυο θύματα μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους και το δευτερο στην Κέρκυρα, όπου τα δύο άλλα θύματα έπεσαν νεκρά μέσα στο όχημά τους, στην αυλή σπιτιου που ειχαν νοικιάσει για τις διακοπές τους στο νησί.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν 4 ανεξιχνίαστες εκτελέσεις στους φακέλους των γραφείων του ανθρωποκτονιών, ώσπου μια κοινή συνεργασία των ελληνικών αρχών με την EUROPOL και τις Αρχές Γαλλίας, Βελγίου και Ολλανδίας άνοιξε το δρόμο για 10 συλλήψεις ηθικών αυτουργών, εκτελεστών, συνεργών και οδήγησε σε μια απο τις πιο πετυχημένες αστυνομικές επιχειρήσεις με τη σφραγίδα των Ελλήνων αστυνομικών.

Η ιστορία ξεκινά το 2014 όταν η οργάνωση "Kotor Clan", μια από τις πιο αιμοσταγείς των Βαλκανίων με εκατομμύρια κέρδη απο τη διακίνηση ουσιών παγκοσμίως, "σπάει" σε δυο εγκληματικές οργανώσεις, τους Skaljari και τους Kavac. Αιτία; Η απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία. Αποτέλεσμα; Ένα λουτρό αίματος σε Βαλκάνια και Ευρώπη με 60 ανθρωποκτονίες. Εκτελέσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν βρέθηκαν ποτέ πτώματα καθώς οι δολοφόνοι αφου τα τεμάχιζαν, τα έβαζαν σε μηχανές κρεάτων και στη συνέχεια να πετούσαν σε ποτάμια!

Οι αρχηγοί της ομάδας Skaljari μαζί με ένα μέλος της οργάνωσης το οποίο συμμετείχε και στο εγκληματικό δικτυου Pink Panthers προκειμένου να προστατευτούν ήρθαν στη χώρα μας το 2019 και μαζί με εκείνους, λίγο καιρό αργότερα και οι μελλοντικοί εκτελεστές τους οι οποίοι είχαν πληροφορηθεί την κίνησή τους αυτή. Η αντίπαλη ομάδα Kavac, έστειλε έναν "στρατό' 30 ατόμων για να τους εντοπίσουν, να προετοιμάσουν το έδαφος, να παρέχουν πληροφορίες, οπλισμό και διαμονή στα "πιστόλια" όπως και μέσα διαφυγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις δολοφονίες συνενώθηκαν τρεις από τις πλέον ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις των Δυτικών Βαλκανίων, η εγκληματική οργάνωση Kavac, η εγκληματική οργάνωση του Darko SARIC και η εγκληματική οργάνωση Principi.

Τα μέλη των οργανώσεων κατάφεραν να εντοπίσουν τα θύματα μέσω των αναρτήσεων που έκαναν οι ίδιοι στα social media διαφημίζοντας τη ζωή τους στην Ελλάδα. Οι εκτελεστές προμηθεύτηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακολούθησαν τα μονοπάτια των λαθροδιακινητών και κάπως έτσι έφτασαν στη χώρα μας και στη συνέχεια στην Αθήνα. Μόνο που οι υποτιθέμενοι... μετανάστες είχαν μαζί τους και μεγαλο χρηματικό ποσό.

Μόνο η εκτέλεση της Βάρης κόστισε στους εντολείς 2 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός όμως απο χρήματα , προμηθεύτηκαν βαρύ οπλισμό αλλα και αντικείμενα καμουφλάζ, όπως μάσκες σιλικόνης, περούκες, γάντια, στολή δύτη.

Οι σκληροί των Βαλκανίων

Οι "σκληροί" των Βαλκανίων κινούνταν ανάμεσά μας για αρκετό καιρό. Μάλιστα οι αρχές είχαν συλλάβει 3 απο αυτούς σε επεισόδιο στη Γλυφάδα λίγους μήνες πριν προχωρήσουν στην πρώτη τους εκτέλεση στη Βάρη. Τότε είχαν εμπλακεί σε επεισόδιο μέσα σε μαγαζί και είχαν προσλάβει γνωστό ποινικολόγο τον οποίο πλήρωσαν αδρά για να μην αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με τον νόμο.

Αφού τελέστηκαν οι ανθρωποκτονίες, στον "χάρτη" των... ρόλων εμφανίστηκε ο "Rabi". Ένας από τους πιο γνωστούς κακοποιούς στην Αλβανία. Ο 44χρονος από το Λαζαράτι ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση και τη μεταφορά του οπλισμού αλλά και την παροχή μέσων διαφυγής στους εκτελεστές.

Η έρευνα του ανθρωποκτονιών έδειξε ότι μετέφερε τον βαρύ οπλισμό αρχικά από την Αθήνα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας και στη συνέχεια στην Κέρκυρα, όπου και τα παρέδωσε σε άλλο άτομο ενώ εμφανίζεται να μεταφέρει τους εκτελεστές απο τα Σύβοτα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου διέμειναν έως ότου διέφυγαν από τη χώρα. Ο RABI εντοπίστηκε την Τρίτη στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, και συνελήφθη. Στους αστυνομικούς επιβεβαίωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση και περιέγραψε τις πράξεις του.

Ο Αλβανός κακοποιός έχει πλούσιο ποινικό βιογραφικό στη χώρα του. Αναζητούνταν για παραγωγή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, οπλοκατοχή και διοργάνωση παράνομων παιχνιδιών. Το 2004 είχε ανοίξει πυρ κατα των ειδικών δυνάμεων της ΑΛβανίας "ΡΕΝΕΑ" ενώ τον Μάιο του 2007 είχε συλληφθεί απο τους αστυνομικούς στο Δέλβινο καθώς στο αυτοκίνητό του είχε βρεθεί αυτόματο όπλο «Scorpions», όμως είχε αφεθεί ελεύθερος από το Δικαστήριο. Το 2014 ενεπλάκη και σε επεισόδιο στο Λαζαράτι.

Η συνεργασία 4 χωρών οδήγησε στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, στην ταυτοποίηση 39 μελών, σε 10 συλλήψεις, 7 στη Σερβία, 2 στην Ισπανία και 1 στην Ελλάδα. Αρκετά από τα μέλη είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της Ευρώπης, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Τουρκίας, ενώ άλλοι αναζητούνται. Οι περισσότεροι είναι υπήκοοι Μαυροβουνίου και Σερβίας.

Συνολικά οι αρχές κατάφεραν να αποκαλύψουν 12 ηθικούς αυτουργούς, 4 εκτελεστές και 23 συνεργούς.

Bίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των Βαλκάνιων εκτελεστών

Σχετικές ειδήσεις