ΕΛΛΑΔΑ

Google Translate: Ελληνίδα η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη φωνή!

Google Translate: Ελληνίδα η γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη φωνή!

«Αναρωτιόμουν πάντα αν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει άνθρωπος πίσω από το Google Translate» ανέφερε μεταξύ άλλων η γυναίκα που κρύβεται πίσω από το Google Translate

Google Translate. Και ποιος δεν έχει χρησιμοποιησεί έστω και μια φορά το συγκεκριμένο λογισμικό; Δίνει τη δυνατότητα μετάφρασης ξένων γλωσσών και μετατροπής των ελληνικών σε οποιαδήποτε ο χρήστης επιθυμεί με την φωνή του να θυμίζει... ρομπότ.

Η φωνή που ακούγεται στα κείμενα της Google Translate και το Google Assistant, είναι οικεία για όλους και πίσω από αυτήν κρύβεται μια ελληνίδα. Πρόκειται για την ελληνίδα σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Βάσια Ζαχαροπούλου.

H Βάσια Ζαχαροπούλου, σοπράνο στην Εθνική Λυρική Σκηνή, είναι η φωνή που κρύβεται πίσω από το Google Translate και το Google Assistant.

«Αναρωτιόμουν πάντα αν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει άνθρωπος πίσω από το Google Translate και το Google Assistant και γενικά στο λογισμικό της Google, επειδή ο τρόπος που έχουν διαβαστεί τα σενάρια, οι λέξεις που έχω πει είναι πάρα πολλές. Ο τρόπος είναι πολύ συγκεκριμένος, δεν έχει τονική διαβάθμιση. Είναι σχετικά ξερός γιατί έτσι έπρεπε να είναι. Έχω ακούσει πολλές φορές ανθρώπους να λένε “μα είναι πραγματική φωνή;”».