ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: «Το παιδί μου είναι καλά» - Όσα είπε ο πατέρας του πιλότου που σώθηκε

Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: «Το παιδί μου είναι καλά» - Όσα είπε ο πατέρας του πιλότου που σώθηκε

Ευχάριστα τα νέα για την υγεία του γενναίου πιλότου που σώθηκε από την πτώση του μαχητικού F-16 αφού κατάφερε να εγκαταλείψει εγκαίρων το αεροσκάφος

Καλά στην υγεία του είναι ο πιλότος του F-16 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ψαθούρας και σώθηκε εγκαταλείποντας εγκαίρως το μαχητικό.

Ο πατέρας του Δημήτρης Αποστολάκης μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι το παιδί του είναι καλά στην υγεία του και πώς ο ίδιος φτάνει τώρα από τη Λάρισα στην Αθήνα για να τον δει.

«Τώρα κατεβαίνω από Λάρισα προς Αθήνα να δω το παιδί μου. Σε μια επικοινωνία που είχαμε μου είπε ότι είναι καλά αλλά είχε κακό σήμα»

«Παραπέρα δεν ξέρω κάτι άλλο. Είμαι καθ’ οδόν για Αθήνα και εύχομαι να πάνε όλα καλά… Είμαι σε ψυχολογική κατάσταση όχι καλή αλλά κινούμαι προς Αθήνα»

Ο πιλότος πλέον βρίσκεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με τους γιατρούς να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Πώς κατάφερε να σωθεί ο πιλότος του F-16

Το F-16 συμμετείχε σε σχηματισμό με ακόμη τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία απογειώθηκαν από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Το αεροσκάφος εξαιτίας μηχανικής βλάβης κατέπεσε νότια της Χαλκιδικής ενώ ο πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει το F-16 και να σωθεί.

Ο πιλότος εξέπεμψε σήμα SOS και έτσι Super Puma τον βρήκε και τον μετέφερε αρχικά στη Λήμνο, από όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του F-16

«Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130».