ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου - Το «προνόμιο» της τουριστικής βίζας

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου - Το «προνόμιο» της τουριστικής βίζας
Το νησί της Σάμου
Unsplash

Χίος, Σάμος, Λήμνος και άλλα νησιά έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται τουρίστες από τη γειτονική χώρα

Ο καλός καιρός ευνοεί ιδιαίτερα τους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα για τουρισμό και ιδίως τους γείτονες Τούρκους, οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για να βρεθούν στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Η συμφωνηθείσα βίζα εξπρές διάρκειας 7 ημερών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που ισχύει από την 1η Απριλίου έχει ευνοήσει πολλούς ταξιδιώτες να στραφούν τουριστικά προς τα νησιά Χίο, Σάμο και Λήμνο ενώ από την 1η Μαΐου θα «ανοίξουν» οι δρόμοι και προς ακόμα περισσότερα νησιά του Αιγαίου.

Μάλιστα, αυτές τις ημέρες και ιδιαίτερα μέχρι τις 14 Απριλίου στην Τουρκία ισχύει το Μπαϊράμι, κάτι που ενισχύει τους τουρίστες να ετοιμάσουν βαλίτσες καθώς οι περισσότερες υπηρεσίες και τα καταστήματα της χώρας είναι κλειστά.

Η συμφωνία για τη βίζα που υπεγράφη πριν από μερικούς μήνες «λύνει» τα χέρια σε πλήθος τουριστών, καθώς έχει σταματήσει η μέχρι πρότινος γραφειοκρατία και η προετοιμασία ενός ταξιδιού στα νησιά του Αιγαίου μπορεί να γίνει μέχρι και τρεις ημέρες πριν την αναχώρηση.

Από την πλευρά τους, τα ελληνικά νησιά παρά το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους πρώτους τουρίστες. Τέλος, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες υποστηρίζουν πως η ζήτηση ενός ταξιδιού προς τα ελληνικά νησιά του βορείου Αιγαίου έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι.

Σχετικές ειδήσεις