ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτος ισχυρισμός στην Ουαλία: «Ρατσιστική» η εργασιακή εβδομάδα τεσσάρων ημερών λόγω... ΑΙ

Απίστευτος ισχυρισμός στην Ουαλία: «Ρατσιστική» η εργασιακή εβδομάδα τεσσάρων ημερών λόγω... ΑΙ
Φωτ.: Unsplash

Η τετραήμερη εβδομάδα θα μπορούσε να είναι... ρατσιστική, αναφέρει η έκθεση και επικαλείται τις μειωμένες ώρες που μπορεί να προκύψουν για τους εργαζόμενους λόγω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης.

H τετραήμερη εργασιακή εβδομάδα θα μπορούσε να είναι «ρατσιστική» επειδή εξαιτίας της γίνονται διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων της «πρώτης γραμμής» του δημόσιου τομέα, αναφέρει έκθεση της κυβέρνησης της Ουαλίας.

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph εξετάζεται οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα στην Ουαλία να δουν τις ώρες εργασίας τους να μειώνονται κατά 20% χωρίς απώλεια μισθού σε ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με μια ετήσια διαβούλευση.

Η κυβερνητική έκθεση ανέφερε μεν ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) είχε τη δυνατότητα να μειώσει τον φόρτο εργασίας και να επιτρέψει στο προσωπικό να αποφύγει την εξάντληση, αλλά παραδέχτηκε ότι μια τετραήμερη εργασιακή εβδομάδα μπορεί να διευρύνει τις «υπάρχουσες ανισότητες» μεταξύ των υπαλλήλων γραφείου και εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Η έκθεση πρότεινε ότι μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα μπορεί στην πραγματικότητα να εισάγει διακρίσεις σε βάρος των εθνοτικών ομάδων στο εργατικό δυναμικό του δημόσιου τομέα που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.