ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: «Το κορίτσι είπε ψέματα, δεν ξέρω γιατί με κατηγορούν», λέει ο καθηγητής βιολογίας

Αλεξανδρούπολη: «Το κορίτσι είπε ψέματα, δεν ξέρω γιατί με κατηγορούν», λέει ο καθηγητής βιολογίας

Ο καθηγητής βιολογίας από την Αλεξανδρούπολη αναμένεται να δικαστεί σήμερα 

Για στοχοποίηση κάνει λόγο ο... εκκεντρικός καθηγητής από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας σε λύκειο της πόλης και σήμερα αναμένεται να δικαστεί.

Ο ίδιος το πρωί της Πέμπτης μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και αναφέρθηκε τόσο στο ζήτημα της αξιολόγησης, μετά και τις δηλώσεις της διεύθυνσης Εκπαίδευσης ότι δεν έχει αξιολογηθεί, όσο και για τις κατηγορίες σε βάρος του.

«Διδάσκω στη Γ λυκείου δεκαεφτά χρόνια. Αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης της διδασκαλίας μου είναι οι μεγάλες επιτυχίες όχι μόνο οι δικές μου αλλά και για άλλους καθηγητές στο σχολείο. Δεν μπορεί δεκαεφτά χρόνια ένας με στολή νίντζα να διδάσκει», είπε αρχικά και συμπλήρωσε «Το ότι άκουσα σε άλλα κανάλια ότι υπάρχουν μαρτυρίες μαθητών, θα κληθούν, δεν με έχει δει κάποιος».

Σε ό,τι αφορά την μαθήτρια που τον κατήγγειλε λέει: «Ίσως κακώς είπα ότι δεν ανταλλάχθηκαν μηνύματα. Ανταλλάχθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος, επειδή ήθελε βοήθεια. Γνωριζόμαστε προσωπικά με την μητέρα της και με κάλεσε ότι θέλει βοήθεια για την κόρη της. Είναι συνάδελφος βιολόγος και την ρώτησα γιατί δεν κάνει εκείνη το μάθημα. Σύστησα άλλο καθηγητή γιατί δεν ήθελα να κάνω εγώ το μάθημα. Τελικά πήγαινα κάθε Σάββατο πρωί και κάναμε μάθημα, παρουσία της μητέρας και του πατριού της».

«Δεν με συνέλαβαν, εγώ πήγα στο τμήμα, για να κάνω καταγγελία. Είπε ψέματα το κορίτσι, αλλά δεν φταίει. Ο πατέρας της την πίεσε, δεν ξέρω για ποιο λόγο. (...) Ένας άγνωστος με εξυβρίζει μέσα στο σχολείο, τον καταγγέλω, αλλά εκείνος με κατήγγειλε πριν καταθέσω στο αστυνομικό τμήμα και με συνέλαβαν».

«Οι κατηγορίες είναι για διατάραξη του σχολείου, απειλή και γενετήσιες πράξεις. Οι ημερομηνίες που αναφέρει στο κατηγορητήριο είναι τελείως άκυρες. Είμαι παντρεμένος με ένα παιδί, η οικογένειά μου κρύβεται, μου κάνατε ζημιά οι δημοσιογράφοι με τις τηλεδίκες. Οι συγγενείς μου δεν μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι».

Παράλληλα ο καθηγητής βιολογίας εξήγησε ότι δεν διδάσκει πλέον, είναι σε έναν «ειδικό ρόλο» στο σχολείο, εκτός αιθουσών, ενώ την μαθήτρια, υποστηρίζει, ότι δεν την έχει συναντήσει εδώ και μήνες.

Σε ερώτηση για ποιον λόγο δεν κάλεσε την μητέρα της μαθήτριας, εφόσον διατηρούν φιλική σχέση, ο ίδιος υποστήριξε ότι «θα έπαιρνα έξαλλος, αν δεν ήταν τόσο στημένο» και πρόσθεσε πως «η ιστορία ξεκινάει από το 2013, τώρα έτυχε να φτάσουν σε μένα. Ψάξτε τι έγινε με έναν αρχιμανδρίτη», ενώ έκανε λόγο για μία «αίρεση».

«Θα δικαιωθώ, αλλά δεν ξέρω αν θα ζω. Με απειλούν και λένε στο 100 ότι τους κυνηγάω. Πήγα να πω ότι κινδυνεύω και με κλείσανε μέσα», είπε κλείνοντας.