ΕΛΛΑΔΑ

Πώς η ΕΡΤ βάζει φωτιά στις Πανελλαδικές

Πώς η ΕΡΤ βάζει φωτιά στις Πανελλαδικές

Άγνωστο πως έφτασαν τα θέματα των εξετάσεων

Μετά την υπόθεση με τα λάθη στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, τα εξαιρετικά εξεζητημένα θέματα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, την αλλαγή στις οδηγίες βαθμολόγησης στη μέση της διαδικασίας και τη συμμετοχή στην Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή καθηγητή, ο οποίος έτυχε να αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα τα θέματα της Φυσικής μερικούς μήνες πριν, μάλλον οι υποψήφιοι έχουν να δουν πολλά ακόμα.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις για όσους μαθητές δεν κατάφεραν να δώσουν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες ξεκίνησαν χθες με πολλά ερωτηματικά όμως, μιας και η μετάδοση των θεμάτων μέχρι σήμερα γίνονταν μέσω πανελλαδικής αποστολής από ειδική συχνότητα της ΕΡΤ. Μετά το λουκέτο όμως, αυτό κατέστη αδύνατο και γύρω από το πως έφτασαν τα θέματα επικρατεί μυστήριο με κύκλους του Υπουργείου Παιδείας να κάνουν λόγο για δορυφορικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εξασφαλιστεί η αδιαβλητότητα. Οι υποψήφιοι πάντως των Γενικών Λυκείων έλαβαν τα θέματα με κάποια σχετική καθυστέρηση, στις 17.00, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το πως αυτό συνέβη. Οι αντιδράσεις πάντως αναμένεται να ενταθούν καθώς το Σάββατο ξεκινά η εξέταση στα ειδικά μαθήματα, τα οποία για συγκεκριμένες Σχολές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Το προφανές πρόχειρο κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης λοιπόν, έχει και παράπλευρες συνέπειες, με το κύρος των εξετάσεων πάντως, να έχει πάει περίπατο τη φετινή χρονιά.