ΕΛΛΑΔΑ

Νέο θρίλερ: Η ΕΛΑΣ βρίσκεται στα ίχνη κυκλώματος εμπορίας βρεφών

Νέο θρίλερ: Η ΕΛΑΣ βρίσκεται στα ίχνη κυκλώματος εμπορίας βρεφών

​Μια νέα ιστορία απαγωγής βρέφους 2,5 μηνών από Ρόμα στη Μυτιλήνη έρχεται να συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Από την Ελληνική Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι χθες, στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας , τρεις Έλληνες Ρομά, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας 51, 19 & 21 ετών.

Ένα ζευγάρι ΡΟΜΑ μαζί με την μητέρα του άνδρα συνελήφθησαν γιατί νωρίτερα επιχείρησαν να δηλώσουν το αγοράκι στο Ληξιαρχείο, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα χαρτιά! Μάλιστα ασκήθηκε δίωξη σε βάρος τους για αρπαγή ανηλίκου και θα απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή.

Οι αστυνομικοί στη Λέσβο δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα άκουγαν από το νεαρό ζευγάρι των ΡΟΜΑ και τη μητέρα του άνδρα για το πως βρέθηκε στα χέρια τους το περίπου 3 μηνών αγοράκι.

Οι τρεις Έλληνες Ρομά ανακρινόμενοι έπεσαν σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησαν ότι πήραν το βρέφος στην Αθήνα από άλλη τσιγγάνα η οποία τους είπε πως δεν μπορούσε να το μεγαλώσει και τους το χάρισε. Όπως ανέφεραν το λυπήθηκαν και το κράτησαν.

Αρχικά είχαν ισχυριστεί ότι τους το έδωσε στα τέλη Ιουλίου, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο μια ΡΟΜΑ, όταν είχαν έρθει από τη Λέσβο στην Αθήνα για να κάνει ο άνδρας κάποιες ιατρικές εξετάσεις στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Την ώρα που η 19χρονη σύντροφός του και η 51 χρόνων μητέρα του βρίσκονταν έξω τις πλησίασε η μητέρα του παιδιού, που τότε ήταν νεογέννητο.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος των τριών Ελλήνων Ρομά υποστήριξε πως οι πελάτες της πήραν το παιδί όχι για να το πουλήσουν, όπως εικάζεται, αλλά γιατί η φυσική μητέρα του ήταν φτωχή και δεν μπορούσε να το μεγαλώσει.

Το αγοράκι σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει γεννηθεί στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Αυτό που ερευνούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ είναι οι φάκελοι γεννήσεων των τελευταίων μηνών για να εξακριβωθούν τα στοιχεία του βρέφους αλλά και να οδηγηθούν στους φυσικούς γονείς του.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το βρέφος

Μυτιλήνη: Ρομά άρπαξαν 2,5 μηνών βρέφος

Τη συνδρομή της Ιντερπόλ ζήτησαν οι αρχές για την υπόθεση της Μαρίας

Η «μητέρα» της Μαρίας έπαιρνε από τον ΟΓΑ δύο επιδόματα

Νέο βίντεο με τη μικρή Μαρία στο φως της δημοσιότητας

Η ληξιαρχική πράξη γέννησης της μικρής Μαρίας...

Εννέα συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά

Πέντε με έξι ετών είναι τελικά η μικρή Μαρία

Η 4χρονη Μαρία στο επίκεντρο των διεθνών μέσων

«Να βρείτε τον βούλγαρο μεσολαβητή που μας έδωσε την Μαρία»

Γερμανικά ΜΜΕ: «Παιδί χωρίς παρελθόν» η μικρή Μαρία

Συλλήψεις στο Ζεφύρι (pics+video)