ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολο και δυσβάσταχτο το 2014 για τους πολίτες

Δύσκολο και δυσβάσταχτο το 2014 για τους πολίτες

Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία των πολιτικών για αντιστροφή του κλίματος τη νέα χρονιά

Ως χρονιά ανάκαμψης και ανάπτυξης χαρακτήρισαν το 2014 οι Έλληνες κυβερνώντες. Ενδεικτικά, στο πρωτοχρονιάτικό του μήνυμα, ο Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι φέτος «η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μια φυσιολογική χώρα, όπως όλες οι άλλες». Επιπλέον, εξήγγειλε ότι «τη νέα χρονιά το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο, χωρίς δηλαδή ανάγκη νέου δανεισμού και χωρίς νέα Μνημόνια».

Ωστόσο, οι πολίτες δεν φαίνονται να συμμερίζονται την αισιοδοξία των πολιτικών, αφού παρά τις εξαγγελίες και τα θετικά νούμερα, η κατάσταση στην ελληνική οικονομία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Τα χαράτσια, η ανεργία, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις δεν εξαλείφονται με ευχολόγια, ούτε με θετική ενέργεια...Και αυτό είναι κάτι που οι Έλληνες το διαπιστώνουν στην καθημερινότητά τους.

Το Newsbomb.gr έχει αναφερθεί κατ' επανάληψη στις τρικλοποδιές που θέλουν κάποιοι μέσα στους κύκλους των γραφειοκρατών των Βρυξελλών να βάλουν στην Ελλάδα ώστε η χώρα μας να μην μπορέσει να σηκώσει- όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά- «κεφάλι». Γι΄αυτό άλλωστε και πληθαίνουν οι «φωνές» που κάνουν λόγο για νέα μέτρα και νέα Μνημόνια, τα οποία μόνο ως θετικά σημάδια δεν μπορούν να ερμηνευθούν.

dyskolo

Επομένως, είναι εύλογο το ότι οι πολίτες πιστεύουν πως το 2014 θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του Newsbomb.gr, στο οποίο πήραν μέρος 12663 μοναδικοί αναγνώστες.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση στην οποία καλούνταν να απαντήσουν οι πολίτες ήταν η εξής:

«Πρώτη χρονιά της ανόδου» χαρακτήρισε το 2014 ο Αντώνης Σαμαράς. Την ίδια ώρα διεθνή ΜΜΕ αμφισβητούν την αισιοδοξία του Πρωθυπουργού για αντιστροφή του κλίματος. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στην Ελλάδα το νέο έτος

Το 84,44% των πολιτών, δηλαδή 10693 πολίτες, απάντησαν ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα και δυσβάσταχτα.

Το 8,3% (1051 ψήφοι) ευελπιστεί ότι η κατάσταση θα γίνει - έστω και λίγο – καλύτερη, ενώ 853 αναγνώστες (6,74%) πιστεύουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει στάσιμη, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, 66 αναγνώστες (0,52%) δεν είχαν γνώμη για το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:

Νέο Μνημόνιο προ των πυλών ύψους 15 δισ. ευρώ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελληνική Προεδρία

Πίσω από τα μπράβο, η ίδια πολιτική