ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελληνική Προεδρία

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελληνική Προεδρία

Η πολιτική αστάθεια, οι επιδιώξεις των Βρυξελλών, και το ύπουλο παιχνίδι της Τρόικας

Μπορεί η λιτή αλλά αξιοπρεπέστατη τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο να σήμανε μεγαλοπρεπώς την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως στην πραγματικότητα τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για την χώρα μας. Το Newsbomb.gr έχει αναφερθεί κατ' επανάληψη στις τρικλοποδιές που θέλουν κάποιοι μέσα στους κύκλους των γραφειοκρατών των Βρυξελλών να βάλουν στην Ελλάδα ώστε η χώρα μας να μην μπορέσει να σηκώσει- όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά- «κεφάλι».

Πρώτοι πριν μερικές ημέρες, μεταδώσαμε με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στην οικία του Γερμανού πρέσβη, την είδηση ότι κάποιοι ετοιμάζουν με προσεχτικό τρόπο μία προβοκάτσια πρώτης τάξεως στην Ελλάδα. Πρόσφατα η Ντόρα Μπακογιάννη βγήκε δημόσια και εξέφρασε την ανησυχία της για ένα οργανωμένο τρομοκρατικό χτύπημα στην χώρα. Αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται δεν είναι τυχαίο. Έρχεται να «δέσει» με την στάση των σκληρών της Τρόικας που θα καταφθάσουν στην Αθήνα σε λίγες ημέρες, και πληροφορίες λένε ότι θα έχουν σκοπό να μονοπωλήσουν επικοινωνιακά το μιντιακό κλίμα γύρω από τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα πρέπει να υπερβεί η Ελλάδα για να εξασφαλίσει ακόμα μία δόση του δανείου.

proedria3

Στην πραγματικότητα τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για την Ελληνική προεδρία, καθώς η χώρα μας δείχνει να κινείται σε ένα πολιτικό και κοινωνικό ναρκοπέδιο, και η οποιαδήποτε στραβοτιμονιά θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης απ' όσους θέλουν να δουν την Ελλάδα να γίνεται για ακόμα μία φορά ο ευρωπαϊκός περίγελος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Βερολίνο έχει εξασφαλίσει ότι όσο διαρκεί η Ελληνική προεδρία το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει αποκλειστεί. Όμως δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν το επόμενο διάστημα δούμε τους Ευρωπαίους να βάζουν για την Ελλάδα τόσο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, με το σκεπτικό ότι δεν θα τα καταφέρει και θα ...περάσει από κάτω.

samarastil

Όμως τι μπορούμε να περιμένουμε από την Ελληνική προεδρία; Το βέβαιο είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να βγει περισσότερο πολιτικά ενδυναμωμένος παίζοντας το χαρτί της ανάκτησης της ευρωπαϊκής αξιοπιστίας για την χώρα μας. Εντούτοις οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι το πλήγμα που θα υποστεί η Ευρώπη στις προσεχείς Ευρωεκλογές, θα προέρχεται κατά κύριο λόγο από την Ελλάδα.

Ο κίνδυνος να βρεθούν να εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δυνάμεις που δεν θέλουν οι Βρυξέλλες, όπως η Χρυσή Αυγή, έχει ήδη αρχίσει να ανησυχεί τους Ευρωπαίους, οι οποίοι- μην εκπλαγείτε- αν χρεώσουν τελικά στην ελληνική κυβέρνηση ένα τόσο αρνητικό μήνυμα που αναμένεται να σταλεί για την ίδια την Ευρώπη μέσω των επικείμενων ευρωεκλογών.

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την Ελληνική Προεδρία; Είναι εξαιρετικά δύσκολο για την χώρα μας να μπορέσει να ανατρέψει τους συσχετισμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι ο κίνδυνος να καταστεί η Ελληνική προεδρία μία παρένθεση μέχρι τις ευρωεκλογές- ορόσημο του Μαΐου είναι ορατός.

Προς στιγμήν, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εφιάλτη να στηθεί εναντίον της ένα σκηνικού πλήρους πολιτικής υποτέλειας από την Τρόικα, η οποία θα έρθει να υπενθυμίσει στους Έλληνες το μήνυμα που τους στέλνουν οι Βρυξέλλες: ότι όσο η χώρα χρωστάει, θα υπακούει στις εντολές των δανειστών... Και αυτό το πολιτικό μήνυμα θα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα καταφέρει να το διαχειριστεί η κυβέρνηση ενώπιον του ελληνικού λαού στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές συμβούν...

Διαβάστε επίσης:

Όλα για όλα τα παίζει ο Σαμαράς

Πίσω από τα μπράβο, η ίδια πολιτική