ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άντρες για επιθέσεις «μυστήριο»

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άντρες για επιθέσεις «μυστήριο»

Δύο άνδρες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις «μυστήριο» που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε βάρος 54χρονου από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν Έλληνα κι έναν Γεωργιανό, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Ο 54χρονος εισοδηματίας είχε γίνει «στόχος» αρχικά τον περυσινό Αύγουστο, όταν αποκαλύφθηκε ότι το δίκυκλό του ήταν παγιδευμένο, δύο φορές, με χειροβομβίδες. Πέντε μήνες αργότερα -τον περασμένο Ιανουάριο- ο ίδιος άνδρας δέχθηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο με πιστόλι, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του, αλλά και σ' αυτήν την περίπτωση είχε… τύχη βουνό διότι παρότι η σφαίρα τον τραυμάτισε, δεν κινδύνευσε η ζωή του.

Από την πρώτη στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. απέδωσε τις επιθέσεις σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Ύστερα από έρευνες, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των δραστών και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος δύο προσώπων.

Όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες -ο ελληνικής καταγωγής- φέρεται ως ηθικός αυτουργός των παραπάνω επιθέσεων, ενώ ο άλλος, κατηγορείται ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε τον 54χρονο στο περιστατικό που έγινε στις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είχε οικονομικές διαφορές με τον 54χρονο.

Διαβάστε επίσης:

Στρασβούργο: Συλλήψεις ύποπτων τζιχαντιστών