ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην απεργήσουν αφήνουν οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην απεργήσουν αφήνουν οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία

Διάλογο με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη ζητούν οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν και τους οδηγούν σε 48ωρη απεργία.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιήσουν την απεργία την οποία έχουν εξαγγείλει για την Κυριακή 31 Μαΐου και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, άφησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Πολιτική Υπηρεσία.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα Πέμπτη (28/05) και μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, άφησε να εννοηθεί πως αν υπάρξει διάλογος με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη η προγραμματισμένη απεργία μπορεί να μην γίνει. «Έχουμε 20 χρόνια να απεργήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος τόνισε πάντως ότι τα συστήματα των περιφερειακών αεροδρομίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και «πέφτουν το ένα μετά το άλλο», επισημαίνοντας για τον υπουργό ότι «έχει άγνοια, κάνει τον κωφάλαλο και δεν θέλει να τα ακούσει από τους εργαζόμενους. Τι νομίζει, ότι θα τα αντιμετωπίσει μόνο με την αλλαγή διοίκησης στην ΥΠΑ;», σημειώνει.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος θα συναντηθεί την Παρασκευή (28/05) με τα τέσσερα σωματεία των υπαλλήλων στην Πολιτική Αεροπορία, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων κατά τη διάρκεια της απεργίας».

Παράλληλα, εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κάτι που όπως είπε ο υπουργός, είναι ένα από τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων.

Σχετικές ειδήσεις