ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά

Επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά
Ολονύκτια επιχείρηση έστησε η αστυνομία της Αταλάντης για τον εντοπισμό αθίγγανων οι οποίοι επιτέθηκαν σε πυροσβέστες και αστυνομικούς…

Ολονύκτια επιχείρηση έστησε η αστυνομία της Αταλάντης για τον εντοπισμό αθίγγανων οι οποίοι επιτέθηκαν σε πυροσβέστες και αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Lamiareport.gr, χθες βράδυ λίγο μετά τις 9:00 η πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για φωτιά που ξέσπασε σε καταυλισμό ρομά κοντά στο Κυπαρίσσι.

Όταν στο σημείο έφτασε το όχημα της πυροσβεστικής, δύο άνδρες της δέχθηκαν επίθεση από κατοίκους του καταυλισμού με ξύλα και πέτρες. Αμέσως, κάλεσαν την αστυνομία η οποία έστειλε ένα περιπολικό. Η οργή των αθίγγανων ωστόσο δε σταμάτησε. Όντας υπό την επήρεια αλκοόλ, οι αθίγγανοι επιτέθηκαν και στους αστυνομικούς χτυπώντας τον ένα.

Μάλιστα, υλικές ζημιές από τα επεισόδια προκλήθηκαν τόσο στο περιπολικό, όσο και στο όχημα της πυροσβεστικής.

Αμέσως στο αστυνομικό τμήμα υπήρξε κινητοποίηση και στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών. Μέχρι τις πρωινές ώρες έγιναν πολλές προσαγωγές και τελικά η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 10 αθίγγανων, που συμμετείχαν στο επεισόδιο, ενώ αναζητείται ακόμη ένας.

Οι τραυματίες, αστυνομικός και πυροσβέστες, μεταφέρθηκαν καταρχήν στο κέντρο υγείας Αταλάντης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λαμίας.