ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι Ελληνίδες επιστήμονες που διαπρέπουν στο πλευρό νομπελίστα!

Οι Ελληνίδες επιστήμονες που διαπρέπουν στο πλευρό νομπελίστα!

Συγχαρητήρια στην Δέσποινα Λαιμού και στην Θεοδώρα Κατσίλα, Διδάκτορες του Τμήματος Χημείας, για την εργασία των με τίτλο Rationally designed cyclic analogues of Luteinizing HormoneReleasing Hormone: Enhanced enzymatic stability and biological properties”, στην οποία συμμετέχει ως co-author ο Andrew V. Schally, Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας 1977.

Η εργασία, που αφορά αντικαρκινική έρευνα με βάση την πεπτιδική ορμόνη LHRH, έγινε πρόσφατα δεκτή και θα δημοσιευθεί στο European Journal of Medicinal Chemistry.

Η συμμετοχή του Andrew Schally αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ερευνητική ομάδα και την ερευνητική δραστηριότητα του Τμήματος Χημείας.

Ο Andrew Schally συνεργάζεται με ερευνητές του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρων, ενώ στην ερευνητική του ομάδα στο Miami, μετά από πρόσκλησή του, συμμετέχει μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματός μας.

Ο Andrew Schally βραβεύτηκε με το Nobel για την ανακάλυψη της ορμόνης LHRH του εγκεφάλου – από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην ιστορία της Ιατρικής – από την οποία προέκυψαν μέθοδοι και φάρμακα αναπαραγωγής καθώς και πολλά αντικαρκινικά φάρμακα που έσωσαν εκατομμύρια ζω