ΕΘΝΙΚΑ

Ελλάδα:«Ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων»

Ελλάδα:«Ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων»

«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο Γρ. Δελαβέκουρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απάντησε ότι «οι θέσεις της Ελλάδας είναι σταθερές. Ισχύουν στο ακέραιο, όσα δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή των Ελλήνων».

Ο Σταύρος Δήμας, κατά τη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στις 28 Μαρτίου, ανέφερε ότι το θέμα παραμένει ανοικτό.

«Η εκκρεμότητα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό του θέματος, ώστε να έχει τη δέουσα και προσφορότερη κατάληξη για τη χώρα μας. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, επαναλαμβάνω ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το ζήτημα «μπορεί και πρέπει να συζητηθεί ξανά, με τη δέουσα τεκμηρίωση που θα ενισχύσει την ισχύ των επιχειρημάτων μας, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας».