ΕΘΝΙΚΑ

Ο Πάπας ανησυχεί για τους Χριστιανούς της Τουρκίας- Η Ελλάδα;

Ο Πάπας ανησυχεί για τους Χριστιανούς της Τουρκίας- Η Ελλάδα;

Την ανησυχία του για το μέλλον των Χριστιανών της Τουρκίας, εξέφρασε ο Πάπας του Βατικανό, μαθαίνοντας πως αποφυλακίστηκαν 5 Τούρκοι δολοφόνοι Χριστιανών που απειλούν με νέες επιθέσεις. Κι ενώ το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις και στον τουρκικό τύπο, το Φανάρι και η Ελλάδα δεν έχουν πάρει, μέχρι στιγμής, καμία θέση επί του θέματος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος , όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα LaStampa, ανησυχεί για τη τύχη των 150.000 Χριστιανών της Τουρκίας, μετά την είδηση της αποφυλάκισης των δολοφόνων που είχαν συγκλονίσει το 2007 την κοινή γνώμη.

Στο θέμα αναφέρεται και Τουρκικό δημοσίευμα, γράφοντας χαρακτηριστικά «χτυπούν οι καμπάνες» για τους χριστιανούς της Τουρκίας. Αναμένονται από εδώ και πέρα νέες διώξεις και τρομοκρατία κατά όποιας χριστιανικής δραστηριότητας και εκδήλωση χριστιανικής ταυτότητας που θα τεθεί υπό διωγμό από τις τουρκικές αρχές».

Το ιστορικό της επίθεσης κατά των Χριστιανών

ΧΡΙ

Οι πέντε δολοφόνοι στις 18 Απρίλιου του 2007 είχαν εισβάλει στον χριστιανικό εκδοτικό οίκο στην πόλη της Μαλάτειας, τον «Zivre Yayınevi», νοτιοανατολικά της Άγκυρας και είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ ένα Γερμανό υπήκοο και τρεις Τούρκους χριστιανούς δυτικού δόγματος.

Ο εκδοτικός οίκος εξέδιδε βιβλία γενικού χριστιανικού περιεχόμενου χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ των δογμάτων και για τον λόγο αυτό είχε πελάτες και εκ μέρους της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας της Τουρκίας.

toytkko

Αν και οι αρχές είχαν υποστηρίξει τότε, πως θα επέβαλαν πολλά χρόνια κάθειρξης στους ενόχους, αυτοί 7 χρόνια μετά είναι ελεύθεροι.

Βγαίνοντας οι δολογόνοι από τις φυλακές, όπως μετέδωσε το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσαν με θράσος ότι από εδώ και πέρα οι χριστιανοί της Τουρκίας δεν θα πρέπει να… κοιμούνται ήσυχοι.

ΧΡΙ2

Οι Χριστιανοί της Τουρκίας

Η τουρκική επιθεώρηση, Aksyon, έχει κάνει γνωστό, ότι είχαν διανεμηθεί από το 2005 περίπου… 8 εκατομμύρια Ευαγγέλια, (İncil), σε όλη την Τουρκία.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι σε μια πρόσφατη εκδήλωση κάποιας ιεραποστολής στην Άγκυρα, που μεταδόθηκε και από την τουρκική τηλεόραση, ενώ μοιράζονταν Ευαγγέλια στους Τούρκους που περίμεναν στην ουρά για να τα παραλάβουν, εμφανίστηκε κάποια τοπική ισλαμική θρησκευτική οργάνωση και άρχισε να μοιράζει Κοράνια διαλύοντας δια της βίας την άλλη ουρά των ζητούντων τα Ευαγγέλια.

Η ελληνική κυβέρνηση, αλήθεια, γιατί δεν τολμά να ενοχλήσει τους Τούρκους;

ΠΗΓΗ: national-pride.gr

Διαβάστε επίσης

100.000 Χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο εξαιτίας της πίστης τους

Αιγύπτιοι χριστιανοί βρέθηκαν νεκροί σε περιοχή ισλαμιστών εξτρεμιστών

Χριστιανοί εγκατέστησαν άγαλμα του Χριστού στη Συρία