ΕΘΝΙΚΑ

Αεροπορική άσκηση «Θρακικός Αστέρας 2014» με συμμετοχή της Ελλάδας

Αεροπορική άσκηση «Θρακικός Αστέρας 2014» με συμμετοχή της Ελλάδας

Τμήματα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, θα συναντηθούν στο βουλγαρικό εναέριο χώρο σε μια κοινή αεροπορική άσκηση «Θρακικός αστέρας 2014» από τις 26 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του βουλγαρικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πολεμικά αεροσκάφη από τις τέσσερις χώρες θα διεξάγουν πτήσεις σε ζώνες του εναερίου χώρου της Βουλγαρίας , ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος αεροσκάφη της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας με Mig-29, Mig- 21, Su-25, τα πληρώματα της 148ης αεροπορικής πτέρυγας της εθνικής φρουράς από την αμερικανική πολιτεία Μινεσότα με F-16, πληρώματα της πολεμικής αεροπορίας της Ρουμανίας με Mig-21 lancer και πληρώματα με F-16 από την πολεμική αεροπορία της Ελλάδας.

Βάση της άσκησης για τα αμερικανικά αεροσκάφη θα είναι η αεροπορική βάση στο Γκράφ Ιγκνατίεβο, ενώ για τα ρουμανικά και τα ελληνικά οι μόνιμες βάσεις εγκατάστασής τους.

Οι κοινές αυτές ασκήσεις διεξάγονται από το 2005, βάσει μιας συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Βουλγαρίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Διαβάστε επίσης

Πολεμικά πλοία της Ρωσίας επέστρεψαν στη Μαύρη Θάλασσα