ΕΘΝΙΚΑ

Διαδικτυακή δυσφήμιση της Ελλάδας «ανεβάζει» την Τουρκία

Διαδικτυακή δυσφήμιση της Ελλάδας «ανεβάζει» την Τουρκία
Η έκρυθμη κατάσταση των τελευταίων ημερών με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, προκάλεσαν την οργή...

Η έκρυθμη κατάσταση των τελευταίων ημερών με τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, προκάλεσαν την οργή των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας.

Το «προτιμείστε για τις διακοπές σας την Ελλάδα, ώστε να συμβάλλεται στην ενίσχυση της παραπαίουσας ελληνικής οικονομίας», έχει πλέον αντικατασταθεί από φράσεις του τύπου «Οι Έλληνες για μια ακόμη φορά δεν σκέφτονται ότι απλώς θα σταματήσουμε να επισκεπτόμαστε τη χώρα τους αν προκαλούν προβλήματα στον κόσμο. Υπάρχουν κι άλλες χώρες για να επισκεφθεί κανείς», όπως αναφέρει σε σχόλιό του αναγνώστης της "Daily Mail", σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Οι εικόνες από τα «κίτρινα μπλόκα» στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τους οδικούς άξονε, με τους τουρίστες που κουβαλούσαν τις αποσκευές τους μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα έκαναν τον γύρο του κόσμου, αποθαρρύνοντας, ακόμη και τους πιο θαρραλέους, από την προοπτική των διακοπών σε μια Ελλάδα που "βράζει" και όπου το πιο πιθανό είναι ότι ένα ταξίδι δεν θα εξελιχθεί όπως προγραμματίστηκε.

Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν ότι έχουν διαγράψει την Ελλάδα από τη λίστα των μελλοντικών τους προορισμών, εκφράζοντας σαφή προτίμηση στην Τουρκία.

«Ποιος θα ταξίδευε στην Ελλάδα; Εγώ πηγαίνω Τουρκία, τα λέμε», γράφει o χρήστης "whazzup" κάτω από σχετικό με την απεργία των ταξί άρθρο της καναδικής "Globe and Mail" (με ημερομηνία 1/8).

Στην ίδια ιστοσελίδα ο χρήστης CupofCoffee λέει: «Έχω ένα εισιτήριο για την Αθήνα με αναχώρηση σε 2 εβδομάδες. Αν αυτό συνεχιστεί, θα το ακυρώσω και δεν θα επιστρέψω ποτέ».

Τα σχόλια των ξένων τουριστών στα διεθνή ΜΜΕ αποτελούν μία ακόμη απόδειξη ότι η Τουρκία έχει ωφεληθεί ιδιαίτερα από την κατάσταση στη χώρα μας.

Μάλιστα τα επίσημα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Στη γειτονική Τουρκία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα. Το 2002 ήταν 13,2 εκατ , πέρυσι έφρασε τα 28,6 εκατ ενώ μέχρι το τέλος του 2011 αναμένεται να έχουν επισκεφθεί την Τουρκία 31 εκατ. τουρίστες.