ΚΥΠΡΟΣ

Στο Ισραήλ η ΥΠΕΞ της Κύπρου

Στο Ισραήλ η ΥΠΕΞ της Κύπρου
Το θέμα της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνομιλίες που θα έχει σήμερα στο Ισραήλ η υπουργός Εξωτερικών...

Το θέμα της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνομιλίες που θα έχει σήμερα στο Ισραήλ η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Στο πλαίσιο των επαφών της η υπουργός θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου καθώς και από τον Πρόεδρο της χώρας Σιμόν Πέρες.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κ. Μαρκουλλή θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό της Αβιγκνόρ Λίμπερμαν «σχετικά με διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο θέμα της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ.


Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν επίσης για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή ενώ η κ. Μαρκουλλή θα ενημερώσει τον Ισραηλινό ομόλογό της σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.