ΥΓΕΙΑ

Υγειονομική γενοκτονία καταγγέλλει γιατρός του Νοσοκομείου Νίκαιας

Υγειονομική γενοκτονία καταγγέλλει γιατρός του Νοσοκομείου Νίκαιας

«Η καταστροφική πολιτική που ακολουθείται κοστίζει νεκρούς...», τονίζει ο Α' Επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά, Παναγιώτης Παπανικολάου, εκπέμποντας S.O.S. μέσα από την κάμερα του newsbomb.gr.

Ο κ. Παπανικολάου, συζητώντας με ρεπόρτερ του newsbomb.gr, ο οποίος βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας - Πειραιά, αναφέρθηκε στα δύο βασικά προβλήματα της Νοσοκομειακής Μονάδας, αυτό των πραγματικών ελλείψεων σε προσωπικό και ειδικά νοσηλευτικό και αυτό της έλλειψης χρηματοδότησης.

Αναφερθείς στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής και μικρότερων, γεγονός που σύμφωνα με το υπουργείο θα ενίσχυε την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά, ο χειρουργός, αποκαλύπτει πώς όχι μόνο αυτό δεν συνέβη, αντίθετα προστέθηκε επιπλέον φόρτος εργασίας, στην οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το ελάχιστο προσωπικό.

Ήδη, όπως συνέχισε ο κ. Παπανικολάου, υπάρχουν βάρδιες κατά τις οποίες αναλογούν 1 με 2 νοσηλεύτριες σε 30 με 40 ασθενείς, την ίδια ώρα που από τις 11 Κλινικές λειτουργούν μόνον οι 6 και 2 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) παραμένουν κλειστά.

Ο χειρουργός αναφέρθηκε και στις δραματικές ελλείψεις αναλώσιμων υλικών και φαρμάκων, για την εξασφάλιση των οποίων πρέπει να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν δίνει χρήματα για τους ασφαλισμένους του.

«Η καταστροφική πολιτική που ακολουθείται κοστίζει νεκρούς..., τόσο με τις τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και με την μεγάλη μείωση των λειτουργικών δαπανών από τα Νοσοκομεία, που τα στερεί από πολύτιμα φάρμακα και υλικά, με τις μεγάλες λίστες αναμονής για έναρξη ογκολογικής θεραπείας για τους καρκινοπαθείς, με τις αδυναμίες του ΕΚΑΒ να εξυπηρετήσει γρήγορα και έγκαιρα, γιατί έχει μεγάλες ελλείψεις σε ασθενοφόρα και πληρώματα...

Όλα αυτά συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο. Υγειονομική γενοκτονία το λέμε εμείς, ανθρωποκτόνο πολιτική το λένε κάποιοι άλλοι, συνδικαλιστές της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι συμφωνούμε πώς κάτι άμεσα πρέπει να γίνει. Όχι για εμάς, αλλά πρώτα και κύρια για τους ασθενείς...».

Δείτε και ακούστε τις δηλώσεις του χειρουργού στην κάμερα του newsbomb.gr:

Διαβάστε επίσης:

Μ. Βλασταράκος: Οι αριθμοί δεν έχουν αξία όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνες αξιωματούχους

Ο Άδωνις δίνει σε ιδιώτες τα κέντρα υγείας με ύποπτες διαδικασίες

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία

Γιατροί: «Μας σκοτώνετε κ. Άδωνι»

Πατούλης: O Άδωνις καταστρέφει το πλεονέκτημα της Ελλάδας

Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη

Με υπογραφή Άδωνη η ταφόπλακα και στα εμβόλια

Βαρβάρα Ανεμοδουρά: Γιατί καταγγέλλω τον Άδωνι

Ήρθε η ώρα οι γιατροί να ρίξουν την κυβέρνηση;

Προμελετημένη μεθόδευση Γεωργιάδη με τις ευλογίες Σαμαρά

Κοινή έκκληση για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Υγεία

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι με χρονολογική σειρά