ΥΓΕΙΑ

Δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ

Δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ

Με συμβολική κατάληψη στο γραφείο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού, ολοκληρώθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα υγειονομικοί, με πανελλαδική συμμετοχή φορέων παρόχων και χρηστών υγείας.


Στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και στηρίχτηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, οι γιατροί της Αθήνας έδωσαν δυναμικό «παρών».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Δύο χρόνια τώρα, από τον Ενιαίο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ της πρώτης μέρας ως τον κάθε Νόμο και κάθε μέτρο που εφαρμόζεται, ο ΕΟΠΥΥ ακολουθεί μια σταθερή στόχευση: Πώς ΔΕΝ θα παρέχει – πώς δε θα πληρώνει - υπηρεσίες υγείας ως Εθνικός Πάροχος Υπηρεσιών Υγειας και πώς θα υποχρεώσει να πληρώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από την τσέπη τους ή οι ασθενείς ή οι γιατροί τους. Δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την εξαθλίωση ούτε για τους γιατρούς μας ούτε για τους ασθενείς μας. Ζητούμε εδώ και τώρα: 1) μεταρρύθμιση απο μηδενική βάση, άμεση απόδοση των δεδουλευμένων μας στις τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές χωρίς εκβιασμούς και άλλες καθυστερήσεις, 2) συλλογικές συμβάσεις με τη συμμετοχή όλων των γιατρών, και 3) ιατρική αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει:

1) τον «κόφτη» των φαρμάκων και των εξετάσεων, ως «πλαφόν», που στερεί από τους ασφαλισμένους το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής τους, 2) την εισροή φθηνών και αμφιβόλου ποιότητας φαρμάκων στην Ελλάδα και 3) την ανεξέλεγκτη χορήγηση τους από μη γιατρούς και χωρίς ιατρική συνταγή είναι επικίνδυνη 4) την παράλογη απαίτηση του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν οι γιατροί ιδιωτικές εταιρείες για να τους ελέγξουν και τον «πρωτάκουστο» εκβιασμό ότι αν δεν πληρώσουν δε θα πληρωθούν, που μαζί με τα απανωτά χαράτσια και τις απλήρωτες οφειλές των δεδουλευμένων, αποτελούν μοναδικά φαινόμενα στην Ευρώπη του 2014.

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν ο Πρόεδρος ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος, ο επίτιμος Πρόεδρο του ΙΣΑ Σωτήρης Ρηγάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Αχιλλέας Ρέντης, ο Γεν. Γραμματέας ΙΣΑ Στάθης Τσουκαλος, ο Ταμίας του ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ και της Ένωσης Ε/Ε Καρδιολόγων Φώτης Πατουράκος, ο Πρόεδρος της ΕΕΛΙΑ και μέλος ΔΣ ΙΣΑ Γιάννης Δατσέρης το μέλος ΔΣ ΙΣΑ και Ταμίας της ΕΙΝΑΠ Γιώργος Μαρίνος, το μέλος ΔΣ ΙΣΑ Σωτήρης Δρίτσας, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου, ο Πρόεδρος της ΠΕΕΒΙ Σπύρος Κραμποβίτης, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΕΕΒΙ Αργύρης Πλακιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Αναστάσιος Τσάτσος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΛΙΑ Μιχάλης Αγγέλου, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Γιάννης Χρονόπουλος, η Γεν. γραμματέας ΠΕΕΒΙ Μαρία Καλαμάρη, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας ΦΙΑ Νίκος Σταμπούλης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ε/Ε Καρδιολόγων Γιώργος Μαμπλέκας, η ΓΓ της Ένωσης Ελλήνων ΩΡΛ Όλγα Κεσσίδου ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Γιώργος Μπάκας και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο Πρόεδρος της ΠΕΕΦ Γιώργος Τσαγρής και ο Ταμίας Γκουβάτσος Γιάννης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης και Δημήτρης Πολυχρονιάδης, πολλοί κάτοικοι του Αμαρουσίου, μαζί με ασθενείς και εκπροσώπους φορέων χρηστών υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ