ΥΓΕΙΑ

Οι Κινέζοι ανησυχούν πιο πολύ για τα θύματα της γρίπης στην Ελλάδα

Οι Κινέζοι ανησυχούν πιο πολύ για τα θύματα της γρίπης στην Ελλάδα

Με δεύτερη ανταπόκρισή του από την Ελλάδα το Κινεζικό πρακτορείο Xinhua αναφέρεται εκ νέου στα ανησυχητικά επίπεδα θανάτων από γρίπη, τα οποία αποδίδονται κυρίως στις περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και στην αδυναμία των ευπαθών ομάδων να αγοράσουν εμβόλια.

«Μόνο το ένα τρίτο των Ελλήνων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έχει εμβολιαστεί το τρέχον έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η έλλειψη πόρων στο σύστημα υγείας και η αδυναμία των ανθρώπων να πληρώσουν για τα εμβόλια, τους άφησε εκτεθειμένους στη γρίπη», αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το οποίο συμπληρώνεται από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο προηγούμενο ρεπορτάζ του, το Xinhua είχε αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη υπερδιπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα, κάτι που σύμφωνα με το Πρακτορείο, οφείλεται τόσο στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού από φτώχεια αλλά και στις ανεπαρκείς εκστρατείες του τρέχοντος έτους για να ευαισθητοποιηθεί το κοινό, καθώς το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην περικοπή των συγκεκριμένων κονδυλίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα ακόμα ρεπορτάζ των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την καταγγελλόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, λόγω της λιτότητας.

Την ίδια ώρα βέβαια που οι ξένοι δείχνουν τέτοιο ενδιαφέρον, η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση αρνούνται να παραδεχτούν την έκταση των προβλημάτων στη δημόσια υγεία και επιμένουν να υποστηρίζουν ότι ο τομέας της υγείας αναδιαρθρώνεται...

Διαβάστε επίσης:

Στους 80 οι νεκροί από τη γρίπη

ΙΣΑ για γρίπη: Επικίνδυνες για την υγεία οι δηλώσεις Γεωργιάδη

ΙΣΑ: «Χωρίς εμβόλια φέτος η Ελλάδα, ουδεμία μέριμνα για την πρόληψη»

Επιδημία γρίπης: Έκτακτα μέτρα για τους παιδικούς σταθμούς

«Θερίζει» η γρίπη: Τρεις ακόμα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Στοιχεία-σοκ: Στο «κόκκινο» η γρίπη στην Ελλάδα

Κάθε μέρα εισάγονται σε ΜΕΘ τουλάχιστον 2 ασθενείς με γρίπη