ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Κυβερνοεπιθέσεις»: LulzSec τέλος, ήρθαν οι... ιδεολόγοι Anonymous

«Κυβερνοεπιθέσεις»: LulzSec τέλος,   ήρθαν οι... ιδεολόγοι Anonymous
Σειρά επιθέσεων κατά διαφόρων κρατών εξαπέλυσε η ομάδα...

Σειρά επιθέσεων κατά διαφόρων κρατών εξαπέλυσε η ομάδα Anonymous, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της LulzSec ότι αναστέλλει τη δράση της.

Η αρχή έγινε με την ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Ανγκουίλα (βρετανικό προτεκτοράτο στην Καραϊβική), ενώ ακολούθησαν «κυβερνοεπιθέσεις» στη Βραζιλία, στη Ζιμπάμπουε και στην Αυστραλία.

Μάλιστα, η ομάδα δεσμεύτηκε να ανεβάσει στο διαδίκτυο ένα torrent, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα καθώς και «κάποιες εκπλήξεις», όπως υποσχέθηκε με αρκετή δόση μυστηρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Anonymous δεν βλέπουν τις «κυβερνοεπιθέσεις» ως ένα τρόπο για να κάνουν «πλάκα» μέσω του διαδικτύου, όπως έκανε η ομάδα Lulz Security. Αυτή είναι και η βασική διαφορά των δύο ομάδων, καθώς οι Anonymous δείχνουν να έχουν κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο.

Αυτή η εκτίμηση ενισχύεται και από το γεγονός, ότι η εν εξελίξει «καμπάνια» της εν λόγω ομάδας στοχεύει να αποκαλύψει φαινόμενα διαφθοράς και αυταρχισμού κρατικών και κυβερνητικό φορέων, καθώς και επιχειρήσεων.

Σε μήνυμα που στέλνουν οι Anonymous σε μεγάλες εταιρείες δίνουν υποσχέσεις για μελλοντικές διαδικτυακές εισβολές, αναφέροντας: «έχουμε αφήσει ακόμη μερικές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες. Τα καλύτερα έρχονται».